Aktivisti järjesti oudon välikohtauksen Ranskan avoimissa – paidassa kryptinen viesti: ”Meillä on 1028 päivää jäljellä”

Casper Ruudin ja Marin Cilicin ottelu keskeytyi, kun aktivisti köytti itsensä verkkoon kiinni.

Ranskalaisnainen osoitti mieltään Ranskan avointen ottelussa.

4.6. 10:05

Tenniksen Ranskan avoimissa miesten kaksinpelin toisen välierän voittajaksi kruunattiin Casper Ruud.

Ruud teki maansa tennishistoriaa nousemalla ensimmäiseksi norjalaiseksi, joka etenee grand slam -finaaliin. Hän voitti Kroatian Marin Cilicia vastaan pelaamansa ottelun erin 3–6, 6–4, 6–2, 6–2.

Ruud on maailmanlistalla sijalla kahdeksan ja hänet oli sijoitettu myös turnauksessa kahdeksanneksi.

”Ottelu oli minun osaltani hieno. En aloittanut parhaiten, mutta Marin pelasi erittäin hyvän ensimmäisen erän”, 23-vuotias Ruud sanoi ottelun jälkeen.

Ottelu keskeytyi kolmannessa erässä hetkeksi, kun ranskalainen ympäristöaktivisti juoksi kentälle ja sitoi itsensä kiinni verkkoon kaulastaan. Naisella oli yllään t-paita jossa luki "meillä on 1028 päivää jäljellä".

Kun turvallisuudesta vastaava henkilökunta sai protestoijan irti verkosta, poistettiin tämä kentältä. Otteluun tuli taukoa 15 minuutin verran, jonka ajaksi pelaajat poistuivat pukuhuoneisiinsa.

Aktivisti jouduttiin kantamaan pois kentältä.

Ruud kohtaa sunnuntain finaalissa espanjalaisen tennistähden Rafael Nadalin, jolle edessä oleva finaaliottelu Ranskan avoimissa on jo neljästoista.

”Katson Rafaa ylöspäin. Hän on täydellinen esimerkki siitä, kuinka käyttäytyä kentällä. Hän ei ikinä luovuta eikä valita. Hän on ollut idolini koko elämäni ajan”, Ruud lausui tulevasta vastustajastaan.

Maailmanlistalla viidentenä olevan Nadalin finaalipaikka ratkesi ikävällä ja dramaattisella tavalla. Nadal sai välierässään Alexander Zvereviä vastaan luovutusvoiton, kun saksalainen loukkasi toisen erän ratkaisuhetkillä kivuliaasti nilkkansa eikä pystynyt jatkamaan ottelua.

Lue lisää: Alexander Zverev loukkaantui karmealla tavalla Ranskan avoimissa – lähti kentältä pyörätuolissa

Nadal voitti yli puolitoista tuntia kestäneen avauserän katkaisupelin jälkeen 7–6 (10–8). Espanjalainen tasoitti syötönmurtojen sävyttämän toisen erän 6–6:een, kun Zverev loukkaantui pallorallissa tuskallisesti ja joutui jättämään kentän pyörätuolissa.

Zverev, 25, palasi hetken kuluttua kainalosauvojen kanssa kentälle kiittämään ranskalaisyleisöä, joka tuki saksalaista seisaaltaan. Ottelua ehdittiin pelata reilut kolme tuntia.

Nadal on 21:llä grand slam -voitollaan tenniksen ennätysmies, eikä massakenttien kuninkaana pidetty espanjalainen ole koskaan hävinnyt Ranskan avointen loppuottelua. Jos perjantaina 36 vuotta täyttänyt Nadal voittaa sunnuntain finaalin, tulee hänestä vanhin turnauksen voittanut.

Tennistähdellä on takanaan kaikkiaan 29 grand slam -turnauksen finaaliottelua. Nadal voitti vuoden ensimmäisen grand slam -turnauksen tammikuussa Australian Melbournessa.

Viikko sitten Casper Ruud kohtasi mestaruusturnauksen kaksinpelien toisella kierroksella Suomen Emil Ruusuvuoren. Norjalainen voitti Ruusuvuoren viemällä kolme erää voitoin 6–3, 6–4, 6–2. Ottelu oli ohi reilussa kahdessa tunnissa.

Ruusuvuori puolestaan ylsi Pariisissa ensi kertaa urallaan toiselle kierrokselle.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat