Bosnia ja Hertsegovinassa kuvaillaan Huuhkajia ”teloittajaksi” – media kylvää kauhua ennen lauantain ottelua

Bosnia ja Hertsegovinassa muistellaan edellisiä Huuhkajat-otteluita pelonsekaisin tuntein.

Huuhkajat teroitti kynsiään perjantaina Helsingin olympiastadionilla.

4.6. 14:45

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue aloittaa lauantai-iltana Kansojen liigan urakkansa ottelulla Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan. Ottelu pelataan Helsingin olympiastadionilla kello 19.

Huuhkajien joukkue on tullut viime vuosina tutuksi bosniahertsegovinalaisille. Joukkueet ovat kohdanneet molemmissa edellisissä MM- ja EM-karsinnoissa, ja nyt edessä on taas kaksi koitosta Kansojen liigan lohkossa.

Bosnia ja Hertsegovinassa suhtaudutaan Huuhkajiin äärimmäisellä kunnioituksella, jopa pelokkaasti.

”Maajoukkue aloittaa uuden kauden Kansojen liigassa. Tänään vastassa on ’teloittaja’ edellisistä kohtaamisista”, Dnevni Avaz -lehti kirjoittaa.

Lausahdus viittaa Suomen 3–1-voittoon syksyn MM-karsinnoissa. Tuolloin Huuhkajat haki kolme pistettä Bosnia ja Hertsegovinan Zenicasta, vaikka Jukka Raitala sai punaisen kortin jo ensimmäisellä puoliajalla.

”Suomi heitti meidät mattoon juuri, kun luulimme ehtivämme viimeiseen kisoihin menevään junaan”, Dnevni Avaz kuvailee.

Myös kotikentällään Huuhkajat on pitänyt Bosnia ja Hertsegovinaa tiukilla. Kaksi edellistä kotiottelua ovat päättyneet 2–0-voittoon ja 2–2-tasapeliin.

”Nuo ottelut paljastivat, että Bosnialla ei yksinkertaisesti ole riittävän hyvä joukkue esittämään mitään säkenöiviä suorituksia”, Dnevni-lehti kirjoitti.

”Emme ole pärjänneet kovin hyvin ja nyt on aika paikata tuo asia”, maajoukkueessa pelaava Luka Menalo puolestaan puhkui.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat