Matilda Castren koki poikkeuksellista epäonnea US Openissa: ”Tuntuu aika hirveältä”

Castren putosi häntäpäähän pelattuaan kilpailun huonoimman kierrostuloksensa.

Matilda Castren kuvattiin viime viikolla LPGA-kiertueen reikäpelikilpailussa Las Vegasissa.

4.6. 21:39 | Päivitetty 4.6. 22:02

Matilda Castrenin kolmas kierros golfin major-kilpailussa US Openissa alkoi lauantaina iltapäivällä Suomen aikaa päinvastaisissa tunnelmissa kuin toinen kierros perjantaina.

Castren teki heti ensimmäisellä reiällä birdien, kun edellisenä päivänä urakka alkoi synkästi tuplabogin ja bogin yhdistelmällä.

Kolmatta kierrosta Castren jatkoi Pine Needlesin kentällä Pohjois-Carolinan osavaltiossa par-tahdissa, kunnes 13. reiällä tuli rankasti lunta tupaan.

Erikoisen episodin jälkeen kentän pisimmällä par-kolmosella (181 metriä) tuloksena oli kuusi lyöntiä eli triplabogi.

Castrenin avaus päätyi viheriön viereiseen hiekkaesteeseen. Castren meni katsomaan, miten pallo bunkkerissa makaa, ja hän huomasi irtokiven pallonsa vieressä.

”Varmistin tuomarilta, että irtokivet saa siirtää. Sillä hetkellä, kun koskin siihen, se mureni. Se olikin hiekkaa. Luulin, että se oli kivi, jossa oli kovettunutta hiekkaa ympärillä, mutta se olikin kokonaan hiekkaa. Se todettiin pallon paikan parantamiseksi. Se oli kova pala purtavaksi siinä vaiheessa. Siitä oli vaikea palata normifiiliksiin”, kaksi rangaistuslyöntiä sääntörikkeestä saanut Castren kertoi tiedotteessa.

Lisää takaiskuja tuli kahdella viimeisellä reiällä, joilla Castren teki tuplabogin ja bogin.

17. reiällä Castrenilla oli hieman liian aggressiivinen linja avauslyönnissä, ja koko päivän reippaasti puhaltanut tuuli nappasi palloon kiinni.

”Tuuli oli oikealta vasemmalle. Se painoi sitä vähän liikaa. Pallo osui puuhun ja kimposi siitä outiin (kentän rajojen ulkopuolelle)”, Castren sanoi.

Kierrostulos oli 76 (viisi yli parin), ja kokonaistilanteessa +6 (69+74+76) Castren vajosi häntäpäähän viikonlopun kierroksille päässeiden pelaajien joukossa.

Castrenilla oli tunteet pinnassa kierroksen jälkeen.

”Oli aika nihkeä ja vaikea lopetus. Tuntuu aika hirveältä tällä hetkellä. Se alkurundi oli niin hyvä. Tuntui, että oli hyvät saumat parantaa tulosta ja sijoitusta. Mutta tuollaista se golf välillä on. Sille ei mahda mitään. Nyt koetan jotenkin kerätä itseni huomiselle”, Castren sanoi tiedotteessa.

Kilpailussa on jaossa naisten golfkilpailujen kaikkien aikojen suurin palkintorahapotti, kymmenen miljoonaa Yhdysvaltojen dollaria eli noin 9,3 miljoonaa euroa. Voittajan osuus on 1,8 miljoonaa dollaria.

Lue lisää: Matilda Castren aloitti mainiosti major-kilpailun, jossa on jaossa kaikkien aikojen suurimmat palkinto­rahat

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat