Nyrkkeilyliiton puheenjohtaja Jonna Hakkaraisen kokemasta häirinnästä: ”Karua ja ikävää luettavaa”

Kauhanen pitää ongelmana sitä, että kurinpitomenettely on kestänyt jo useita kuukausia.

Nyrkkeilijä Jonna Hakkarainen harjoittelemassa kuntosalilla Nokialla.

5.6. 14:32

Nyrkkeilyliiton puheenjohtaja Markku Kauhanen sanoo, että hän ei voi tässä vaiheessa juurikaan kommentoida HS:n sunnuntaina julkaisemaa uutista, jonka mukaan nyrkkeilijä Jonna Hakkarainen teki tammikuussa ilmoituksen entisen valmentajansa häntä kohtaan harjoittamasta häirinnästä, henkisestä väkivallasta, kontrolloinnista ja uhkailusta.

Entinen valmentaja toimii nykyään nyrkkeilyn johtotehtävissä, ja Hakkarainen pelkää häirinnän jatkuvan.

Lue lisää: Väkisinpainia, huorittelua ja henkistä väkivaltaa – valmentajan harjoittama häirintä ajoi nuoren Jonna Hakkaraisen syvään ahdinkoon

”Aika karua ja ikävää luettavaa se juttu tietenkin oli. Sen enempää en rupea asiaa tässä vaiheessa kommentoimaan”, Kauhanen sanoi sunnuntaina HS:lle.

Kauhanen perusteli niukkaa kommentointia sillä, että asian käsittely on kesken kamppailulajien kurinpitovaliokunnassa, jonne Hakkaraisen 24. tammikuuta Suomen urheilun eettiselle keskukselle Suekille tekemä ilmoitus siirtyi 28. tammikuuta.

Kauhanen sanoi olevansa tyytymätön siihen, että tapauksen käsittely on kestänyt näin kauan, useita kuukausia.

”Olemme yrittäneet sitä vähän paimentaa, mutta he eivät oikein tykkää siitäkään. Meidän kädet ovat tavallaan sidotut. Pitää vain odotella vastauksia kurinpitovaliokunnalta. ”

Kauhasen mielestä olisi hyvä, että tapausten käsittelylle olisi jonkinlaiset aikarajat.

”Mutta tämän järjestelmän tarkoituksena on suojella kaikkia osapuolia ja saada oikeat ratkaisut. Meillä ei ole kauheasti tehtävissä, ennen kuin tulee päätöksiä. Tämä on yksi ongelma, että asian käsittely kurinpitovaliokunnassa kestää niin kauan”, Kauhanen sanoi.

Kurinpitokäsittelyn kestoon kiinnitti huomiota myös Naisjärjestöjen keskusliiton pääsihteeri Terhi Heinilä Twitterissä.

”Miten pitkään tämän käsittely kestää?” Heinilä kysyi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat