Viidesti Viron verkkoon maalannut Lionel Messi nousi Ferenc Puskásin ohi maajoukkue­maalien tilastossa

Messi vietti toista kertaa urallaan viiden maalin iltaa.

Lionel Messi oli pitelemätön Viroa vastaan. Hän teki Argentiinan kaikki maalit, kun Viro kaatui Espanjassa 5–0. Kuvassa Messi tuulettaa rangaistuspotkusta syntynyttä 1–0-osumaa.

6.6. 10:06

Argentiinan jalkapallomaajoukkueen supertähti Lionel Messi vietti toista kertaa urallaan viiden maalin iltaa, kun Argentiina kaatoi sunnuntaina Espanjassa pelatussa ystävyysottelussa Viron maalein 5–0.

Messi, 34, nousi tehoiltansa myötä neljänneksi kaikkien aikojen maajoukkuemaalien tilastossa. Messillä on nyt kasassa 86 osumaa, mikä riitti ohittamaan Unkarille 84 maalia viimeistelleen Ferenc Puskásin. Puskás edusti uransa lopussa myös Espanjaa.

Messin edellä tilastoissa ovat vielä Portugalin Cristiano Ronaldo 117 osumallaan, Iranin Ali Daei 109 maalillaan ja Malesian Mokhtar Dahari 89 onnistumisellaan.

Myös Ronaldo kasvatti maalisaldoaan sunnuntaina. Hän osui kahdesti Sveitsin verkkoon Kansojen liigan ottelussa, joka päättyi Portugalin 4–0-voittoon.

Viro-ottelu oli Messille historiallinen, sillä hän ei ollut aiemmin tehnyt viittä maalia maajoukkuepaidassa, Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoi. Viiden maalin iltoja Messillä on nyt kaksi, ja edellisestä kerrasta on vierähtänyt jo vuosikymmen.

Messi edusti edellisellä kerralla FC Barcelonaa, joka murskasi Bayer Leverkusenin Mestarien liigassa peräti 7–1. Ottelu pelattiin maaliskuussa 2012.

”Emme olisi voineet lopettaa kauttamme paremmin. Voitimme Finalissiman ja saimme tänään lisää minuutteja valmistautuessamme MM-kisoihin”, Messi kirjoitti Instagram-tililleen viitaten Italian ja Argentiinan kesäkuun 1. päivän kohtaamiseen.

Finalissima, viralliselta nimeltään Artemio Franchi Trophy, on Euroopan ja Etelä-Amerikan mestarien välinen ottelu, joka pelattiin kolmatta kertaa. Argentiina kaatoi Italian Wembleyllä 3–0. Edelliset voittajat olivat Ranska (1985) ja Argentiina (1993).

”Kiitos vielä kaikille, jotka olivat tulleet seuraamaan meitä. Lepäämme muutaman päivän ja palaamme pian. Halauksia kaikille”, Paris Saint-Germainia seuratasolla edustava Messi päätti kirjoituksensa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat