Robert Lewandowski kertoi etsivänsä enemmän tunnetta kuin mitä Bayern voi tarjota – tähtäimessä FC Barcelona

33-vuotiaan hyökkääjän sopimus saksalais­seuran kanssa päättyy kesällä 2023.

Bayern Münchenin kausi Saksan Bundesliigassa päättyi kymmenenteen peräkkäiseen mestaruuteen 14. toukokuuta. Robert Lewandowskin tervehdyksissä kannattajille Wolfsburgissa pelatun vierastasapelin jälkeen oli jo jäähyväisten maku.

7.6. 17:42

Saksalaista jalkapalloa vuosikaudet hallinneen Bayern Münchenin tähtihyökkääjä Robert Lewandowski kertoi haluavansa jättää Bundesliigan jättiläisen, koska haluaa elämäänsä enemmän tunteita, uutistoimisto AFP kertoo.

Lewandowski, 33, kertoi viime viikolla, että hänen aikansa Bayernissä oli tullut päätökseen. Puolalainen ei kuitenkaan avannut tuolloin tulevaisuuden suunnitelmiaan, mutta raotti salaisuuksien verhoa kotimaassaan suositun Onet-sivuston podcastissa.

”Lähden, koska haluan lisää tunteita elämääni. He eivät halunneet kuunnella minua loppuun saakka. Jotain kuoli sisälläni, ja siitä on mahdotonta päästä yli”, hän sanoi.

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan vuoden miespelaajaksi 2020 ja 2021 valitun Lewandowskin sopimus Bayernin kanssa päättyy kesäkuun 2023 lopussa. FC Barcelonan on jo kerrottu tehneen Lewandowskista 32 miljoonan euron tarjouksen.

Bayern voi saada Lewandowskista rahaa vain myymällä hänet kesken sopimuskauden.

”Molemmille osapuolille olisi parempi löytää hyväksyttävä ratkaisu”, Barcelonaan haluava Lewandowski sanoi.

Lewandowski pelasi Bayernissä kaudesta 2014–2015 lähtien ja juhli jokaisella kahdeksalla kaudellaan Saksan mestaruutta sekä vuonna 2020 Mestarien liigan voittoa.

Puolalainen rikkoi seurassa myös lukuisia ennätyksiä, joista merkittävin on Bundesliigan yhden kauden maaliennätys. Hän teki kaudella 2020–21 peräti 41 maalia, mikä ohitti Gerd Müllerin kaudella 1971–1972 syntyneen ennätyksen yhdellä osumalla.

Mestarien liigassa Lewandowski on 86 osumallaan kaikkien aikojen kolmanneksi paras maalintekijä yhdessä Karim Benzeman kanssa. Edellä ovat vain 140 maalin Cristiano Ronaldo sekä 125 osuman Lionel Messi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat