NFL:ssä tanssii ensi kaudella avoimesti transsukupuolinen cheerleader

Amerikkalaismedioiden mukaan Lindsay on ensimmäinen avoimesti transsukupuolinen cheerleader NFL:ssä, mutta virallista tietoa asiasta ei ole.

Carolina Panthersin cheerleaderit esiintyivät Philadelphia Eaglesia vastaan pelatussa ottelussa Charlottessa Pohjois-Carolinassa 10. lokakuuta 2021

8.6. 9:52

Amerikkalaisen jalkapallon ammattilaisliiga NFL:ssä pelaavan Carolina Panthersin cheerleader-ryhmä Topcats on tehnyt ennen ensi kautta historiallisen ratkaisun. Esimerkiksi brittilehti The Guardian kertoi, että ryhmässä tanssii ensi kaudella 29-vuotias Justine Lindsay.

Lindsay sai paikan ryhmästä maaliskuussa, jolloin hän kertoi Instagram-tilillään olevansa transnainen. Amerikkalaismedioiden mukaan hän on ensimmäinen avoimesti transsukupuolinen cheerleader NFL:ssä, mutta virallista tietoa asiasta ei ole saatavilla.

”Kun kirjoitin asiasta Instagramiin, tuntui, että halusin tehdä sen, vaikka reaktio olisi mikä. Sitten puhelimeni räjähti”, Lindsay kertoo Buzzfeedin haastattelussa.

Lindsay sanoo pitäneensä transsukupuolisuutensa salassa perhepiiriään lukuun ottamatta. Edes hänen paras ystävänsä ei tiennyt asiasta.

Hän oli kuitenkin kertonut olevansa transnainen hakiessaan Topcats-tanssiryhmään. Ryhmän valmentaja Chandalae Lanouette sanoo, että ratkaisu tehtiin tanssitaitojen takia, ei siksi, että se tarjosi mahdollisuuden historialliseen tekoon.

Cheerleaderien tehtävät eivät rajoitu pelkästään otteluihin, vaan he osallistuvat myös joukkueen erilaisiin markkinointi­tilaisuuksiin. Lindsay sanoo olevansa ylpeä, jos hän voi murtaa raja-aitoja mustana transnaisena. Mustat naiset ovat vähemmistössä NFL:n cheerleadereissa.

LGBTQ-nuorten itsemurhia ehkäisevän järjestön johtaja Sam Ames sanoi Buzzfeedille, että transsukupuolisten ihmisten näkyvyys on myös tärkeä asia nuorten hyvinvoinnin kannalta.

”Tutkimuksemme kertovat, että LGBTQ-edustajien näkeminen urheilijoissa tai julkisuuden henkilöissä saa LGBTQ-nuoret tuntemaan olonsa hyväksi. Erityisesti vahvan kulttuurisen aseman NFL:ssä transsukupuolisen cheerleaderin tarina voi inspiroida paljon voittoa enemmän. Hän voi antaa nuorille seuraajille unelman, jota tavoitella, ja tulevaisuuden, josta pitää kiinni.”

Lindsay sanoo olevansa tyytyväinen maaliskuun ratkaisustaan kertoa transsukupuolisuudestaan.

”Olen iloinen, koska pystyin murtamaan oven ja kertomaan, ettemme ole vain seksuaalisia olentoja vaan ihmisolentoja, jotka haluavat kehittää itseään. Ajattelin, että miksi en kertoisi maailmalle, että tämä on hieno saavutus.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat