Alisa Vainio valittiin MM-maratonille

Suomen MM-joukkue täydentyi neljällä urheilijalla. Kisajoukkuetta täydennetään vielä kahdella valintakerralla.

Dohan MM-kisoissa vuonna 2019 Alisa Vainio oli maratonilla 26:s.

8.6. 15:48

Suomen Urheiluliitto (SUL) on täydentänyt Suomen joukkuetta heinäkuussa Yhdysvalloissa järjestettäviin yleisurheilun MM-kisoihin neljällä urheilijalla.

MM-joukkueeseen valittiin uusina naisten maratonille kestävyysjuoksija Alisa Vainio, naisten kävelyyn Tiia Kuikka ja Elisa Neuvonen sekä miesten kävelyyn Veli-Matti "Aku" Partanen. Sekä miesten että naisten kävelyssä on MM-ohjelmassa 35 kilometrin matka.

Kaikki neljä valittua kestävyysurheilijaa edustavat kotimaan kilpailuissa Lappeenrannan Urheilu-Miehiä.

"Nyt valitut urheilijat nousivat joukkueeseen Kansainvälisen yleisurheiluliiton rankingin kautta, joka on näiden lajien osalta sulkeutunut”, kertoo tiedotteessa SUL:n huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salonen.

Suomen joukkueessa on nyt kaikkiaan 11 urheilijaa.

"Ilahduttavaa, että MM-joukkueessa on näin monta maantielajien urheilijaa. Joukkueen kokokin on mukavan suuri jo kauden tässä vaiheessa, vaikka yksi paikka jätettiin ottamatta.”

Kestävyysjuoksija Camilla Richardssonilla oli rankingin kautta MM-kilpailujen maratonille paikka, mutta hän ei ota sitä vastaan.

Richardsson keskittyy hakemaan paikkaa 10 000 ja 5 000 metrin juoksuissa.

"Maantielajien osalta meillä on vahvat odotukset, että 35 kilometrille jo valittu Aleksi Ojala pääsee MM-kisoihin myös 20 kilometrille”, Salonen arvioi.

SUL täydentää MM-joukkuetta vielä 27. kesäkuuta ja 1. heinäkuuta.

MM-kisat järjestetään Yhdysvalloissa Eugenessa 15.–24. heinäkuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat