Pekingin kultamitalisti Matti Suur-Hamari lopettaa uransa

Lumilautaliiton toiminnanjohtaja kiittelee kilpauraansa lopettavaa Matti Suur-Hamaria: ”Kuningas Mosse ansaitsee kruununsa.”

Matti Suur-Hamari voitti urallaan kaiken mahdollisen.

9.6. 11:53

Pekingin paralympialaisissa paracrossin kultaa ja banked slalomin hopeaa voittanut Matti Suur-Hamari, 36, lopettaa kilpauransa.

”Jo parina viime vuonna olen kypsytellyt ajatusta, että vieläkö liekki palaa ja vieläkö on tavoitteita. Vielä on liekin lämpöä riittänyt ja motivaatiota löytynyt, mutta Pekingissä päätös konkretisoitui. Oli saatu tiimin kanssa pidettyä tekeminen huipputasolla ja nyt tuli palkinto, niin maalialueella viimeistään ymmärsin, ettei tästä enää kauheasti voi paremmaksi pistää”, Suur-Hamari kertoo Lumilautaliiton tiedotteessa.

Lue lisää: Matti Suur-Hamarista paralympialaisten tuplamestari: ”Tunteet puskivat pintaan, kun purkautui kaikki muutaman viime vuoden asiat”

”Vielä kun tuli maailmanmestaruus, Dew Tourin voitto ja paralympialaisten bankedista hopeamitali, niin tuloksellisesti tämä kausi oli ihan älytön. Rupesin miettimään, että nyt on voitettu kaikki, mitä parapuolella voi voittaa.”

Lue lisää: Matti Suur-Hamari yllättyi itsekin hopeamitalistaan: ”Päivääkään en ole banked slalomia varsinaisesti treenannut”

Lumilautaliiton toiminnanjohtaja Tiina Lindström on kiitollinen Suur-Hamarin hienosta urasta.

"Matti on todella määrätietoinen ja sitoutunut laskija. Lujista uransa aikana sattuneista vastoinkäymisistä huolimatta hän kykeni menemään aina vain eteenpäin. Matti on varmasti yksi ammattimaisimmin toimineista lumilautailijoista, joita olen tavannut”, hän sanoo.

”Vaikka kyse oli hänen henkilökohtaisesta urastaan, niin aikaa riitti silti aina myös kilpakavereiden ja yhteisön auttamiseen. Se on suurta se, ja kuningas Mosse totisesti ansaitsee kruununsa.”

Suur-Hamari vammautui moottoripyöräonnettomuudessa vuonna 2009, jolloin hänen vasen jalkansa amputoitiin polven alapuolelta. Hän oli ensimmäinen suomalainen paralumilautailun maailmancupissa kilpaillut suomalainen.

Suur-Hamari osallistui urallaan kolmiin paralympialaisiin ja toi kotiin kaksi kultaa paracrossista. Hän on voittanut ensimmäisenä vammaisurheilijana crossissa myös vammattomien SM-kultaa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat