PGA antoi porttikiellon saudirahalla rahoitetun golfkiertueen pelaajille: ”Nämä pelaajat ovat tehneet valintansa”

Saudi-Arabian rahoittama LIV-kiertue koki ilmoituksen ”kostonhimoiseksi”.

Yhdysvaltojen Phil Mickelson on mukana LIV-kiertueella.

9.6. 19:02

Golfin PGA-ammattilaiskiertueen komissaari Jay Monahan ilmoitti torstaina, etteivät uuden, saudirahoitteisen LIV-kiertueen pelaajat voi jatkossa osallistua PGA:n kilpailuihin.

Torstaina Lontoossa alkaneeseen LIV-kiertueen avausturnaukseen ilmoittautui 17 PGA-kiertueella nähtyä pelaajaa. Heistä kuuluisimpia ovat arvoturnausvoittajat Phil Mickelson ja Dustin Johnson, joka ilmoitti tiistaina luopuneensa PGA:n jäsenyydestä.

”Olen erittäin kiitollinen PGA-kiertueelle ja kaikelle sille, mitä se on tehnyt minulle, mutta tämä tuntuu mielestäni parhaalta ratkaisulta minun ja perheeni kannalta, ja olen erittäin innoissani pelaamisesta”, Johnson sanoi tiistaina lehdistötilaisuudessa.

Monahan lähetti viestinsä suoraan PGA:n pelaajille. Hän varoitti, että liittyminen uudelle kiertueelle johtaisi samoihin sulkutoimenpiteisiin.

”Nämä pelaajat ovat tehneet valintansa omista taloudellisista syistään. He eivät voi vaatia samoja PGA:n jäsenetuja, mahdollisuuksia ja näkyvyyttä kuin te. Sellainen odotus olisi epäkunnioittavaa teitä, fanejamme ja kumppaneitamme kohtaan”, Monahan sanoi.

LIV-kiertueen avausturnauksen palkintopotti on golfhistorian suurin, 25 miljoonaa dollaria eli vajaat 23,5 miljoonaa euroa. Kiertueen mukaan PGA:n päätös murentaa kansainvälisen golfin asemaa.

”PGA:n tämänpäiväinen ilmoitus on kostonhimoinen ja syventää kuilua kiertueen ja sen jäsenten välillä”, LIV kertoi tiedotteessaan.

LIV-avauskilpailun muita nimekkäitä pelaajia ovat muun muassa Sergio Garcia, Martin Kaymer, Louis Oosthuizen ja Graeme McDowell. Uudella kiertueella pelataan tänä vuonna kaikkiaan kahdeksan kilpailua.

Ensi vuonna luvassa on kymmenen kilpailua ja varsinainen kiertue vuoden 2024 alusta.

PGA:n sulkupäätös ei ulotu golfin arvoturnauksiin, sillä niillä on omat järjestäjätahonsa. Yhdysvaltain golfliitto antoi tiistaina LIV-pelaajille luvan osallistua ensi viikolla järjestettävään US Openin major-turnaukseen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat