Uimahyppyjä yli 20 metristä, huimapäinen pariskunta vei arvostetun ammattilais­sarjan voitot

Molly Carlson ja Aidan Heslop hyppäsivät molemmat voittajiksi Red Bull Cliff Diving World Series -kisassa.

Britannian Aidan Heslop kilpaili Tšekissä vuonna 2017.

9.6. 20:12

Korkeissa uimahypyissä kisaava pariskunta päätti Red Bull Cliff Diving World Series -kilpailun podiumille Bostonissa viime viikonloppuna.

Kanadalainen Molly Carlson ja brittiläinen Aidan Heslop syrjäyttivät omissa sarjoissaan hallitsevat mestarit ja juhlivat voittoja yhdessä.

Carlson on nelinkertainen juniorien Kanadan mestari uimahypyissä ja on kisannut nuorten olympialaisissa vuonna 2014. Päätös siirtyä ”kalliohyppääjäksi” syntyi sosiaalisessa mediassa tehdyn kyselyn pohjalta.

Sarjan urheilijasivulla hän kertoo, että "99 prosenttia vastasi kyselyyn kyllä, pois lukien äitini.”

23-vuotias Carlson jakaa paljon hyppyvideoita sosiaalisessa mediassa. Tiktokissa hänellä on 3,2 miljoonaa seuraajaa.

The Guardianin videolla Carlson ryntää onnittelemaan Heslopia halauksen kera, kun myös poikaystävän voitto on varmistunut.

”En voisi pyytää enempää. Minä podiumin korkeimmalla paikalla ja Molly, tyttöystäväni, samoin. Ihan hullua”, Heslop kommentoi voittoa.

Red Bull Cliff Diving World -sarja on vuosittainen kansainvälinen uimahyppykilpailu, jossa on mukana rajoitettu määrä kilpailijoita.

Kisassa hypätään yli 20 metrin korkeudessa olevalta tasolta, mikä on huomattavasti korkeammalta kuin tavanomaisissa uimahyppykisoissa.

Lue lisää: Tokion kultamitalisti ihastuttaa neulonta­taidoillaan sosiaalisessa mediassa – Kutoi pussukan mitalilleen: ”Ainoa asia, joka on pitänyt minut järjissäni”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat