UFC:n ensimmäinen tšekkiläis­mestari soimasi itseään verisen ottelun jälkeen: ”En halua taistella tuolla tavalla”

Yleisö tykkäsi, mutta Jiri Prochazka ei ollut tyytyväinen tapaan, jolla mestaruus ratkesi.

Brasilian Glover Teixeira (vas.) taipui haastaja Jiri Prochazkalle.

13.6. 8:29

Tšekkiläinen Jiri Prochazka nousi UFC:n kevyen raskaansarjan mestariksi päihitettyään Glover Teixeiran lauantai-illan pääottelussa UFC 275 -tapahtumassa Singaporessa.

Helpolla voitto ei irronnut, vaan tasainen ottelu kesti melkein melkein täydet viisi erää. Ottelu ratkesi lopulta kuristuksella, kun Prochazka sai vastustajan taputtamaan aivan ottelun viime sekunneilla. Haastajan yllätysvoitto sai yleisön riemuitsemaan.

Prochazka kertoo, että tiesi voittavansa, mutta ei kuvitellut, että ottelusta tulee niin vaikea.

"Se oli minun puoleltani karmea taistelu, hirveä suoritus", Prochazka sanoi UFC 275 -illan jälkeisessä lehdistötilaisuudessa MMAjunkie-sivuston mukaan.

Prochazka kuvaili ottelua selviytymistaisteluksi. Hän joutui antamaan itsestään kaiken. Hän myös sai ottelussa runsaasti verta vuotaneen haavan silmäkulmaan.

"Suunnitelmani on olla hallitseva eikä vain selviytyä. Olla metsästäjä, ja seuraavassa ottelussa näytän sen. En halua taistella tuolla tavalla. Se on kovaa, veristä, eikä se ole kaunista. Ehkä yleisölle, joka haluaa tulla viihdytetyksi, mutta ottelijana tykkään taistella puhtaasti."

”Seuraavassa ottelussa vannon, että olen toinen taistelija. Ei noin. Se ei ollut hyvä suoritus minulle.”

Yleisö tosiaan koki itsensä viihdytetyksi ja ottelua suitsutettiin yhdeksi sarjan kovimmista kautta historian. Myös lajilegenda Conor McGregor onnitteli Tšekin ensimmäistä UFC-mestaria Twitterissä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat