Nyrkkeilijä iski kiinni vastustajan korvaan kesken ottelun: ”Olin tekemässä hänelle Mike Tysonit”

Edgar Berlanga selitti temppuaan vastustajan epäpuhtaalla ottelutyylillä.

Edgar Berlanga juhli voittoaan Madison Square Gardenissa New Yorkissa.

13.6. 9:19

Nyrkkeilyottelussa nähtiin erikoinen tilanne lauantai-iltana Madison Square Gardenin Hulu-teatterissa New Yorkissa, kun Edgar Berlanga voitti Alexis Angulon yksimielisellä päätöksellä ylemmän keskisarjan (alle 76 kiloa) ottelussa TopRank-kortin päätapahtumassa.

Berlanga pääsi ilman varoitusta tilanteesta, joka herätti laajaa ihmetystä ottelua seuranneissa. Asiasta kertoo New York Post.

Näytti siltä, että Berlanga yritti seitsemännessä erässä puraista vastustajaansa korvasta. Kyseessä on temppu, jonka Mike Tyson on tehnyt tunnetuksi. Tyson puri Evander Holyfieldia korvasta kesken ottelun vuonna 1997 ja tuli diskatuksi.

Berglangaa ei rangaistu tilanteesta, tosin pureminen jäi lähinnä yritykseksi. Hammassuojat suussa ei ole helppo tarrata kiinni korvasta ja Angulo ehti reagoida tilanteeseen nopeasti.

Berlanga puri ensin Angulon vasenta olkapäätä ja yritti sitten purra hänen vasenta korvaansa. Angulo painoi välittömästi päätään taaksepäin, nosti kätensä ilmaan ja laittoi hanskan korvalleen näyttääkseen kehätuomarille, mitä tapahtui.

Temppuaan Berlanga selitti vastustajan epäpuhtaalla ottelutyylillä.

"Hän heitteli kyynärpäitä, enkä halunnut saada haavaa. Olin tekemässä hänelle Mike Tysonit”, Berlanga kertoi jälkeenpäin.

Nyrkkeilyssä kyynärpäät ovat kiellettyjä, mutta ei ole tavatonta, että niillä kolhitaan vastustajaan joko vahingossa tai tarkoituksella. Silloin syntyy helposti haavoja, jotka voivat keskeyttää ottelun.

Lue lisää: Mike Tyson vältti syytteen, vaikka takoi lento­matkustajaa nyrkeillään

Lue lisää: Robert Helenius harjoittelee viikinki­musiikin raikuessa – ja uskoo pääsevänsä ottelemaan kesällä

Lue lisää: Ukrainalainen mestari­nyrkkeilijä Oleh Prudkyi kuoli Venäjän hyökkäyksessä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat