F1-auto korjattiin ilmastointiteipillä kesken kisan – kyhäelmä puistatti asiantuntijaa: ”Tuo on todella vaarallista”

AlphaTauri teippasi Yuki Tsunodan auton takasiiven kasaan. Kisan tuomaristo ei pitänyt näkemästään.

Yuki Tsunoda ihmetteli, mitä hänen autolleen tehtiin varikolla.

13.6. 11:09

F1-talli AlphaTauri turvautui sunnuntaisessa Azerbaidžanin osakilpailussa todellisiin kotikonsteihin korjatessaan Yuki Tsunodan autoa.

Tsunodan ajokista hajosi takasiipi kesken kilpailun. Siipi halkesi keskeltä ja näin vain puolet siitä aukesi, kun japanilainen yritti käyttää DRS:ää, eli avata takasiiven nopeuden lisäämiseksi.

Tsunoda saapui varikolle ja hänen luultiin jättävän kisan kesken vian vuoksi. Sky Sportsin tv-lähetyksen asiantuntija Paul di Resta kuvaili takasiipeä turvallisuusriskiksi.

”Tuo on todella vaarallista. Auto on pysäytettävä”, di Resta sanoi.

AlphaTaurin mekaanikot olivat asiasta kuitenkin eri mieltä. He kaivoivat esiin rullan ilmastointiteippiä ja teippasivat hajonneen siivenpalasen paikalleen. Tsunoda kaahasi takaisin radalle ihmetellen, mitä autolle oltiin tehty.

”Ei siipeä voi vain teipata tuolla tavalla!” di Resta päivitteli.

Toimittaja Karun Chandhok raportoi varikolta Sky Sportsille, että AlphaTaurin innovaatio ei miellyttänyt Kansainvälisen autoliiton Fian tuomaristoa.

”Fian Jo Bauer harppoi heti paikalle. Valitettavasti hän saapui noin viisi sekuntia liian myöhään ja auto oli jo ehtinyt lähteä matkaan. Fia ei taida olla kovin tyytyväinen tallin toiminnasta”, Chandhok kertoi brittiläisen Daily Expressin mukaan.

Tuomaristo ei rangaissut Tsunodaa, mutta hän putosi ylimääräisen varikkopysähdyksensä vuoksi ulos pistesijoilta 13:nneksi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat