Entiseltä valmentajalta ärhäkkä kommentti Töölön kentän konsertti­järjestelyistä: ”Kun johtajat virtsasivat junioriyhteisön päälle”

Lauri Tähkän konsertin vessajärjestelyt ovat herättäneet närkästystä jalkapalloyhteisössä.

Saharan kentällä pelaa ja harjoittelee paljon lapsia ja nuoria. Kuva Helsinki cupista vuodelta 2019.

13.6. 11:03

Töölön stadionilla järjestettiin lauantai-iltana Lauri Tähkän konsertti ja viereinen Saharan kenttä sai toimia konserttivieraiden vessa-alueena.

Kentän päätyyn oli aseteltu kaksi pitkää riviä bajamajoja ja niiden väliin joukko pisoaareja. Järjestelyt herättivät kummastusta sosiaalisessa mediassa.

Muun muassa entinen HJK:n pelaaja ja apuvalmentaja Mika Väyrynen ihmetteli asiaa Twitterissä.

”Futiskulttuuria parhaimmillaan. Laitetaan Tölikän paras baana kiinni viikonlopuksi ja siihen kusilaarit”, Väyrynen kirjoitti ja pohti, millaista nurmella syöksyminen konsertin jäljiltä mahtaa olla.

HJK:n kaupallinen johtaja Sirja Luomaniemi vakuutti lauantaina, ettei vessa-alue tuo haittaa jalkapallokentän käyttäjille.

”Ne korjataan illalla pois ja kenttä pestään ja harjataan takaisin pelikuntoon. Se on entistä ehommassa kunnossa heti ensimmäistä treenivuoroa varten.”

Aiheeseen on ottanut kantaa myös entinen juniorivalmentaja ja jalkapallobloggaaja Erkko Meri. Hän muistuttaa, että kenttä on ennen kaikkea Helsingin Jalkapalloklubin junioreiden kotipesä.

Meri kirjoittaa Twitterissä tapauksen osoittavan arvostuksen puutetta niin junioriyhteisöä kuin koko lajia kohtaan.

”On mahdotonta kuvitella, että kansallisteatterin tai Musiikkitalon lavoille laitettaisiin pisuaareja. Nämä paikat ovat kyseisten yhteisöjen ihmisille yhtä tärkeitä paikkoja kuin Saharan kenttä on HJK:n junioripelaajille ja -valmentajille.”

”Pidetäänkö jalkapallokenttää niin tärkeänä ja arvokkaana paikkana seuran ihmisille, että sinne ei pystytetä bajamajoja ja pisuaareja ulkopuolisten tarpeita varten?” Meri kysyy.

Tekstin lopuksi Meri toteaa, että viikonloppu rikkoi suomalaista jalkapallokulttuuria.

”Kaikki asiat eivät voi olla kaupan, varsinkaan juniorijalkapallossa”, kirjoitus päättyy.

Lue lisää: Lauri Tähkän konsertin järjestelyt herättivät närkästystä Töölössä – HJK:n entiseltä apu­valmentajalta tiukka kommentti

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat