Sanni Vanhanen taituroi hattu­tempun Ruotsin verkkoon – Suomelle alle 18-vuotiaiden jääkiekon MM-pronssia

Ruotsin päätöserässä tekemä kavennus hylättiin videotarkastuksen jälkeen.

Sanni Vanhanen oli Suomen sankari pronssiottelussa Ruotsia vastaan. Kuva vuodelta 2021.

14.6. 7:13

Suomi voitti jääkiekossa alle 18-vuotiaiden naisten MM-kisoissa pronssia. Suomi voitti pronssiottelussa Ruotsin maalein 3–0.

Suomen sankari ottelussa oli Sanni Vanhanen, joka teki ottelussa hattutempun. Lisäksi Suomen maalivahti Emilia Kyrkkö pelasi nollapelin.

Ottelun avauserä oli maaliton, mutta toisessa erässä alkoi tapahtua. Vanhanen onnistui ensimmäisen kerran ohittamaan Ruotsin maalivahdin Lisa Jönssonin, kun ottelua oli pelattu 35.04. Vanhasen ylivoimalla syntyneen osuman alustivat Adalmiina Makkonen ja Tilli Keränen.

Vanhanen teki kolmannessa erässä kaksi muutakin maaliaan. Ajassa 46.36 Vanhanen teki 2–0-osuman Ada Erosen syötöstä.

Loppulukemat 3–0 Vanhanen viimeisteli vajaat yhdeksän minuuttia ennen ottelun päättymistä upealla yksilösuorituksella. Syöttöpisteet kirjattiin Keräselle ja Pauliina Saloselle.

Ruotsi onnistui ohittamaan Kyrkön päätöserässä, mutta ottelun erotuomarit hylkäsivät Ruotsin maalin videotarkastuksen jälkeen.

Suomen joukkueessa pelasi hyökkääjä Julia Schalin, joka oli toukokuussa Suomen alle 17-vuotiaiden jalkapallomaajoukkueessa pelaamassa EM-lopputurnauksessa Bosnia-Hertsegovinassa.

Tämän vuoden alle 18-vuotiaiden jääkiekon MM-turnaus pelattiin Yhdysvalloissa Wisconsinin osavaltion Madisonissa. Turnaus piti alkujaan pelata Ruotsissa, mutta se ensin peruttiin koronaviruspandemian vuoksi. Sittemmin Kansainvälinen jääkiekkoliitto päätti, että turnaus pelataan sittenkin Yhdysvalloissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat