Maailman­mestari Ranskan konttaaminen Kansojen liigassa jatkuu – putoaminen voi varmistua seuraavassa ottelussa

Ranska jäi maaleitta kotiyleisönsä edessä, kun Kroatia vei pisteet.

Kylian Mbappé ei onnistunut maalinteossa Kroatiaa vastaan.

14.6. 10:36

Jalkapallon miesten hallitseva maailmanmestari Ranska on erikoisessa tilanteessa. Menestykseen tottunut maajoukkue on suurissa ongelmissa Kansojen liigassa, ja putoaminen toiselle sarjatasolle voi varmistua jo seuraavassa ottelussa.

Ranska pelaa A-sarjan 1-lohkossa Tanskan, Kroatian ja Itävallan kanssa, eivätkä tulokset mairittele.

Joukkue avasi Kansojen liigan 1–2-kotitappiolla Tanskaa vastaan. Sen jälkeen tuli 1–1-vierastasapelit Kroatiaa ja Itävaltaa vastaan. Voittotilin odotettiin aukeavan maanantaina kotikentällä, mutta Kroatia vei täydet pisteet Luka Modricin rangaistuspotkumaalilla lukemin 0–1.

Ranska oli onnistunut maalinteossa 23 edellisessä ottelussaan ennen maanantaita.

Ranska on lohkon viimeisenä kahdella pisteellä. Se kohtaa seuraavaksi kotiyleisön edessä Itävallan, kun Kansojen liiga jatkuu syyskuussa.

Itävalta on kaksi pistettä Ranskan edellä, joten tappiolla Ranska putoaisi B-sarjaan, jossa muun muassa Suomi tällä hetkellä pelaa.

Tasapelikään ei Ranskaa paljon lohduta, sillä viimeisessä ottelussa se kohtaa vieraskentällä lohkoa tällä hetkellä johtavan Tanskan.

Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps vaihteli kokoonpanoa kaikissa otteluissa, mutta kaksi pistettä neljästä ottelusta tuskin silti tyydyttää.

”Kesäkuu oli tulosten valossa vaikea kuukausi. Meillä ei ollut yhtä paljon energiaa tai voimaa kuin vastustajillamme”, Deschamps totesi uutistoimisto Reutersin mukaan.

"Itseluottamuksemme laski hieman matkan varrella, mutta eniten meiltä puuttui tuoretta. On todella vaikeaa, kun pelataan niin monta ottelua.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat