Venäläiset tennis­pelaajat pääsevät osallistumaan US Openiin – Novak Djokovic ei vieläkään tervetullut

Yhdysvaltojen avoin tennisturnaus ei halua kokea samaa kohtaloa kuin Wimbledonin turnaus.

Novak Djokovic ei pääse US Openiin.

14.6. 20:04 | Päivitetty 14.6. 20:37

Yhdysvaltojen tennisliitto tiedotti tiistaina, että venäläispelaajat pääsevät osallistumaan myös elo–syyskuussa pelattavaan Yhdysvaltojen avoimeen tennisturnaukseen. He kilpailevat neutraalin lipun alla.

Päätöksen myötä Wimbledonin turnausjärjestäjien ratkaisu jättää venäläispelaajat rannalle näyttäytyy entistä suurempana poikkeustapauksena muiden turnausten rinnalla.

ATP- ja WTA-liitot kertoivat aiemmin, etteivät ne jaa Wimbledonin turnausmenestyksestä lainkaan rankingpisteitä, koska kaikilla pelaajilla ei ole mahdollisuutta olla mukana.

US Open pelkäsi samaa kohtaloa, mikä vaikutti sen päätökseen.

Lue lisää: Britit puolustavat lujina Wimbledonin sulku­päätöstään – Rafael Nadal liittyi venäläis­pelaajien sulun arvostelijoihin

Sallivammasta pelaajapolitiikasta huolimatta Novak Djokovicilla ei ole asiaa US Openiin. Hänen tapauksessaan esteenä on yhä koronarokotteen puuttuminen.

Yhdysvaltain maahanmuutto­viranomaiset eivät ole vieläkään päästämässä rokottamattomia matkustajia maahan, vaikka osaa koronavirukseen liittyvistä turvatoimista onkin jo lievennetty.

Tällä hetkellä Djokovic on suljettu ulos puolesta tenniksen merkittävistä grand slam -turnauksista, koska hän ei saa osallistua Yhdysvaltojen eikä Australian avoimiin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat