HJK:n syntymä­päivät pilalle kevyesti tuomitun rankkarin jälkeen: ”En lähde spekuloimaan tuota pilkkua”

AC Oulun Michael López laukoi pallon pilkulta Jakob Tånnanderin taakse.

HJK:n ja AC Oulun ottelu keskeytettiin lauantaina ensimmäisellä puoliajalla, kun HJK:n kannattajien soihdutuksesta syntynyt savu peitti näkyvyyden kentällä.

18.6. 19:25

HJK–AC Oulu 0–1

115 vuotta täyttävän Helsingin Jalkapalloklubin syntymäpäivän ilta meni pilalle, kun AC Oulu haki Töölön Bolt-areenalta 1–0-vierasvoiton jalkapallon Veikkausliigassa.

Lauantain kamppailu ratkesi vieraiden Magnus Breitenmoserin kevyeen kaatumiseen 71. minuutilla, kun erotuomari Joni Hyytiä tuomitsi tilanteesta rangaistuspotkun.

HJK:n Bojan Radulović sai samalla illan toisen keltaisen korttinsa ja joutui ulosajetuksi. Breitenmoser puolestaan tuuletti onnistunutta kalasteluaan selällään maaten.

”En lähde spekuloimaan tuota pilkkua, oliko se pilkku vai ei”, HJK:n Jukka Raitala sanoi Ruutu-palvelun haastattelussa.

”Se on ihan sama – se oli huonosti puolustettu. AC Oulu kyllä ansaitsi voiton tänään.”

HJK:lle Suomen cupissa jatkopaikan torjunut maalivahti Jakob Tånnander aavisti nytkin oikeaan suuntaan, mutta ei ylettynyt torjumaan Michael Lópezin laukausta.

73. minuutilla syntynyt osuma jäi lopulta ottelun ainoaksi.

HJK:n tappio tiesi sitä, että Kuopion Palloseura sai pitää liigan kärkipaikkansa, vaikka sen 31 ottelun mittainen tappioton putki katkesikin FC Hongan vieraana Espoossa.

Oman maalinsa oululaisvieraat pitivät puhtaana Calum Wardin loistotorjunnoilla.

”Omiin suorituksiin olen pettynyt. Ei oltu tänään skarppeja ja kaveri oli. Tässä se näkyy”, Raitala paketoi.

Alkukauden yllättäjiin kuuluvaan AC Ouluun täksi kaudeksi siirtynyt Moshtagh Yaghoubi iloitsi Ruutu-palvelun haastattelussa omiensa puolustuspelin pitävyyttä.

”HJK sai lopussa pari paikkaa, mutta onneksi Calum oli paikalla muurina siellä.”

Myös HJK:ta urallaan edustanut Yaghoubi oli luonnollisesti tyytyväinen isoon ja tärkeään voittoon, mutta ei kuitenkaan pitänyt sitä ainutlaatuisena.

”Täältä on ennenkin haettu voittoja. Ihan perus työpäivä.”

Klubipääty juhlisti seuransa merkkipäivää komealla tifolla, jossa kiitettiin kaikesta seuran perustajajäsentä Fredrik Wathénia ja joka sisälsi vuosiluvut 1907–2022.

Ensimmäisellä puoliajalla kannattajat esittivät toisenkin kannanoton nostamalla ylös kaksi banderollia. Toisessa luki teksti ”soihtu ei ole rikos”, toiseen oli kirjattu sanat ”kannattaja ei ole rikollinen”.

Pian tämän jälkeen kannattajat sytyttivät soihdut palamaan, ja erotuomari Hyytiä joutui keskeyttämään ottelun hetkeksi kentän ylle leijailleen savun takia.

Ottelun alla HJK kutsui kunniagalleriaansa kaksi uutta jäsentä. Hall of Fameen pääsivät Sanna Malaska ja Sebastian Sorsa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat