Suolistoloinen ja turvonnut istuin­kyhmy – Suomen kärki­urheilijat jättävät yleis­urheilun MM-kisat väliin terveys­huolien takia

Kestävyysjuoksija Sara Kuivisto ja pika-aituri Annimari Korte tähtäävät seuraavaksi elokuun EM-kisoihin.

Annimari Korte joutui keskeyttämään naisten 100 metrin aidoissa yleisurheilun GP-sarjan kolmannessa osakilpailussa Espoossa 8. kesäkuuta. Nyt väliin jäävät MM-kisat.

15.6. 16:38

Pika-aituri Annimari Korte joutuu jättämään kuukauden päästä käynnistyvät yleisurheilun MM-kisat väliin. Korte kertoo Instagramissa, että tähtäin on kuitenkin yhä elokuun EM-kisoissa.

”Nyt ainakin MM-kisat pitää vaan unohtaa ja toivoa, että jalka rauhoittuisi niin, että voisi EM-kisoihin tähdätä”, Korte kirjoittaa.

Päivityksessä Korte harmittelee kisakauden alkuun tullutta vammaa.

”Tuntuu, että koko vuoden työ menee hukkaan”, Korte kirjoittaa.

Pika-aituri Korte on kärsinyt monista loukkaantumisista. Viime kesän olympialaisten jälkeen Kortteen takareidet operoitiin isossa leikkauksessa, jota seurasi kuntoutusjakso.

”Vielä pahemmalta tuntuu itsellä nyt, kun vaativan leikkauksen ja puolen vuoden loistavasti onnistuneen kuntoutuksen jälkeen tulee uusi vamma juuri kun treeneissä alkoi tulla ennätyksiä. MM-kisoja oli odotettu ja niitä varten tehty töitä lähes kolme vuotta, EM-kisoihin lähes neljä vuotta.”

Korte valitteli kipua vasemmassa jalassaan jo Espoon GP-kisoissa Leppävaarassa viime keskiviikkona, kun hän joutui keskeyttämään 100 metrin aitojen loppukilpailussa.

”Ollut pari kuukautta, että jalka pettää alta. Se ei toimi yhtään”, Korte kertoi HS:lle tuolloin.

Hän osallistui kuitenkin tiistaina Paavo Nurmi Gamesiin, juoksi alkuerässä ajan 13,48 eikä päässyt loppukilpailuun. Korte kertoi Ylelle kisojen jälkeen, että hänen istuinkyhmyn luunsa on turvonnut.

Myös kestävyysjuoksija Sara Kuivisto jättää Yhdysvaltain Eugenessa käytävät yleisurheilun MM-kisat väliin terveyshuolien takia.

Kuivisto on kamppaillut maaliskuusta lähtien sitkeän suolistoloisen kanssa. Lisäksi Kuivistoa ovat vaivanneet iho-ongelmat ja akillesjänteen kipeytyminen.

”Tässä tilanteessa Eugenen MM-kilpailut tulevat liian nopeasti. Ensimmäisen kovemman harjoituksen vaikeuksien jälkeen tein vasta kaksi viikkoa sitten”, Kuivisto kertoo Urheiluliiton tiedotteessa.

”Se, että olisin ylipäätään kilpaillut kesällä MM- ja EM-kisoissa, olisi vaatinut, että kaiken olisi pitänyt mennä nappiin keväällä ja kesällä.”

Kuivisto oli huimassa tuloskunnossa viime kesänä. Tokion olympialaisissa hän ylsi 800:lla ja 1 500 metrillä neljään Suomen ennätysaikaan.

Seuraavaksi Kuiviston katse on elokuussa käytävissä Münchenin EM-kilpailuissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat