Koripallotähti Brittney Grinerin tutkinta­­vankeutta jatkettiin jälleen Venäjällä

Tuomioistuin jatkoi yhdysvaltalaisen koripallotähti Brittney Grinerin tutkintavankeutta 18 päivällä.

Phoenix Mercuryn pelaaja Brittney Griner heittämässä WNBA:n finaaleissa lokakuussa 2021.

15.6. 18:29

Moskovan tuomioistuin jatkoi tiistaina WNBA-pelaaja Brittney Grinerin tutkintavankeutta 2. heinäkuuta asti, kertoo venäläinen uutistoimisto Tass The New York Timesin mukaan. Viimeksi tutkintavankeutta jatkettiin toukokuussa.

Koripallotähteä syytetään huumeiden salakuljetuksesta. Tuomioistuin myönsi tutkijoiden pyynnöstä pidätykselle 18 päivää lisäaikaa.

Griner pidätettiin 17. helmikuuta Moskovan lentokentällä, kun hänen matkatavaroistaan löytyi kannabisöljyä sisältäviä sähkötupakan patruunoita. Grineria uhkaa jopa kymmenen vuoden vankeustuomio.

Yhdysvaltain viranomaisten mukaan kyse on ”väärin perustein vangitsemisesta”.

Griner pidätettiin viikko ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan, mutta viranomaiset kertoivat pidätyksestä vasta hyökkäyksen jälkeen. Se on herättänyt Yhdysvalloissa pelkoa, että Grineria voitaisiin käyttää neuvotteluissa, esimerkiksi vankien vaihdossa Yhdysvaltojen kanssa.

Griner on kaksinkertainen olympia­kultamitalisti ja pelaa Phoenix Mercuryssa. Pidätyksen aikaan Griner oli palaamassa Venäjälle pelaamaan ammattilaisjoukkue UMMC Ekaterinburgiin.

Palkkiot naisten kovimmassa koripallosarjassa WNBA:ssa eivät ole läheskään samaa luokkaa kuin miehillä NBA:ssa, joten pelaajat pelaavat usein liigakauden loputtua Yhdysvaltain ulkopuolella.

Lue lisää: Koripallotähti Brittney Grinerin piina jatkuu: Venäjä pidensi tutkinta­vankeutta

Lue lisää: Yhdysvallat haluaa Venäjällä pidätetyn koripallo­tähden vapaaksi: ”Vangittu väärin perustein”

Lue lisää: Tällainen ihminen on venäläisten vankina viruva 206-senttinen roolimalli ja edelläkävijä Brittney Griner: ”Hän on kuin puu”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat