Venäjän jalkapallo­maajoukkueen entinen kapteeni kritisoi Putinin sotaa: ”Minut ehkä murhataan tästä hyvästä”  

Tammikuussa 2021 Igor Denisov kertoi haluavansa vangitun oppositio­poliitikko Aleksei Navalnyin vapaaksi.

Lokomotiv Moscow -joukkueessa pelannut Igor Denisov Mestarien liigan ottelussa FC Schalke 04:ää vastaan vuonna 2018.

15.6. 19:57

Hyvin harva venäläisurheilija on julkisesti vastustanut Venäjän sotatoimia Ukrainassa. Nyt venäläinen jalkapalloilija, maajoukkueen kapteeninakin toiminut Igor Denisov puhuu asiasta Youtube-videolla.

”Nämä tapahtumat ovat katastrofaalisia. Se on kamalaa. En ole varma, joudunko nyt vankilaan vai murhataanko minut tästä hyvästä, mutta sanon asian niin kuin se on”, Denisov kertoo.

Videon ja sitaatin on Twitteriin jakanut The Guardian ja Moscow Times -lehdille työskentelevä toimittaja Pjotr Sauer.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Denisov ottaa julkisesti kantaa. Tammikuussa 2021 hän kertoi haluavansa vangitun oppositio­poliitikko Aleksei Navalnyin vapaaksi.

Denisovilla ei ole sosiaalisen median tilejä, joten aiempikin ulostulo tehtiin videon muodossa Sports.ru-sivustolle.

En ole koskaan ollut kiinnostunut politiikasta enkä aio olla. Mutta nyt ei ole kyse politiikasta. Haluan tukea Aleksei Navalnyia, en yllytä ketään mihinkään. Haluan vain tukea hänen perhettään, lapsiaan, vaimoaan ja häntä itseään. Suuri kunnioitus hänelle. Hänen pitäisi päästä vapaaksi. ”, Denisov sanoi tuolloin.

Venäläisurheilijoista vahvimmin Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia ja sotatoimia on kritisoinut Espanjan liigan Espanyolissa pelaava jalkapalloilija Nadja Karpova.

Karpova on ottanut 145 000 seuraajan Instagram-tilillään kantaa sotaa vastaan jatkuvasti sen jälkeen, kun Venäjän hyökkäys Ukrainaan alkoi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat