Riihimäen kiekkosuuruudet palkittiin stipendillä ja tontilla – Jukka Jalonen kertoi NHL-unelmastaan

Riihimäen kaupunki juhli mestarivalmentaja Jukka Jalosta ja olympiapronssimitalisti Sanni Rantalaa.

Jukka Jalonen sai olympiakullasta omakotitalotontin. Sanni Rantala palkittiin olympiapronssista 2 000 euron stipendillä.

15.6. 21:57

Riihimäellä oli keskiviikkona tarjolla kiekkohuumaa, kun kaupunki järjesti kansanjuhlan paikallisen valmentajasuuruuden Jukka Jalosen sekä olympiapronssia saavuttaneen jääkiekkoilija Sanni Rantalan kunniaksi.

Rantala kertoi Ylen livelähetyksessä, että alkukesä on mennyt treenatessa ja kesätöitä tehdessä. Syksyllä alkavat mahdollisesti opinnot. Arvokisat ovat jatkossakin tähtäimessä.

”En tiedä, toivottavasti ihan pian”, Rantala totesi kysymykseen siitä, milloin torilla juhlitaan naisten MM-kultaa.

Keväällä Jalonen luotsasi maajoukkueen historialliseen olympiakultaan ja kotikisojen MM-kultaan. Hän kertoi Ylelle, että tunnelma on yhä huikea.

Leijonilla on riittänyt kisojen jälkeen monenlaisia juhlallisuuksia, mutta ensi viikolla on aika lähteä lomailemaan mökille Puumalaan. Uutta kerrottavaa NHL-optioon liittyen ei valitettavasti ole.

”Kaikki fokus on loman jälkeen Leijonissa, ja jos jotain muuta matkalla tapahtuu, niin kerrotaan siitä”, Jalonen sanoi.

Tulevaisuuden tavoitteista keskusteltaessa Jalonen toteaa jo saavuttaneensa Euroopassa kaiken, mitä maajoukkuetasolla on saavutettavissa.

”Ehkä unelma on se NHL ja että pääsisi katsomaan, mitä siellä tapahtuu ja miten pärjäisi valmennustiimeissä mukana. Mutta se ei ole itsestä kiinni, pallo on ihan muualla.”

Kaupunki luovutti Jaloselle olympiakullasta omakotitalotontin, joka on ollut hänellä tähän asti vuokralla. Rantala palkittiin Naisleijonien olympiapronssista 2 000 euron stipendillä. Riihimäellä on ennestään Jukka Jalosen nimeä kantava puisto ja jäähalli.

Juhla järjestettiin Granitin aukiolla Phil Harmonic Bandin kesäkeikan yhteydessä. Juhlassa tenori Juha Riihimäki lauloi Maamme-laulun ja kamarikuoro Gaudete Finlandian.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat