Norjan hiihtotähti Klǣbo tyrmäsi venäläisten osallistumisen maailman­cupiin, Bolšunov piti kommenttia inhottavana

Johannes Høsflot Klǣbo pitää itsestäänselvänä, että sodan ollessa käynnissä venäläiset eivät kilpaile kansainvälisesti.

Johannes Høsflot Klǣbo (vas.) ja Aleksandr Bolšunov ovat olleet hiihdon kärkinimiä usean vuoden ajan.

18.6. 11:18

Norjalainen maastohiihtäjä Johannes Høsflot Klǣbo on ottanut kantaa venäläisurheilijoiden osallistumiseen maailmancupiin. Klǣbon mielestä venäläisurheilijoilla ei ole tällä hetkellä asiaa takaisin kansainvälisiin kilpailuihin.

”On itsestäänselvää, että niin kauan kuin he käyvät sotaa toista maata vastaan, he eivät voi osallistua kansainvälisiin kilpailuihin” Klǣbo sanoi norjalaiselle Aftenpostenille.

Klǣbo sanoi, että ei kaipaa Venäjän ykköshiihtäjää Aleksandr Bolšunovia kilpailuihin, jotta olisi motivoitunut. Klǣbon mukaan tärkeintä on saada motivaatiota itsensä haastamisesta.

Norjalaistähden sanat tavoittivat myös Bolšunovin, joka sanoi venäläiselle R-Sportille, että yrittää olla ajattelematta asiaa, mutta haluaisi kilpailla korkeimmalla mahdollisella tasolla.

”Ei ole mukavaa kuulla Klǣbon sanovan, että hän ei halua nähdä venäläisiä MM-kisoissa. Se on inhottavaa kuulla. Pitää kilpailla vahvimpien kanssa ja voittaa. Se on hyväksi urheilulle ja lajin mielenkiinnolle”, Bolšunov sanoi.

Venäjä on ollut sivussa maailmancupin kilpailuista viime kauden lopulta lähtien. Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuun lopulla, minkä jälkeen venäläiset kilpailivat vielä Salpausselän kisoissa Lahdessa, mutta joutuivat sivuun ennen Holmenkollenin kisoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat