Vauhtinsa hukannut Mercedes ei aio keskittyä vielä ensi kauden autonsa kehitys­työhön

Mercedes-leirissä ei vielä ymmärretä, mitä tämän kauden autosta on muutettava.

Lewis Hamilton ajoi lauantaina Kanadan gp:n aika-ajoissa neljänneksi. Hamilton on kerännyt tällä kaudella 62 pistettä, mikä riittää kahdeksan osakilpailun jälkeen vasta viidenteen sijaan kuljettajien MM-pisteissä.

19.6. 17:53

Kahdeksan peräkkäistä valmistajien maailmanmestaruutta formula ykkösissä voittaneen Mercedeksen kausi on sujunut mollivoittoisesti. Putoaminen kärkikahinoista ei silti saa tallipäällikkö Toto Wolffia keskittymään vielä ensi kauden suunnitelmiin.

Seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton on jo valmis kääntämään katseensa ensi kauden W14-auton kehitystyöhön, mutta Wolff on toista mieltä.

”Uskon, että voit kääntää katseesi kohti W14:ää vasta kun olet todella ymmärtänyt, mitä sinun on muutettava W13:sta”, hän sanoo moottoriurheilumedia Autosportin mukaan.

Mercedes on kahdeksan osakilpailun jälkeen valmistajien MM-sarjan kolmannella sijalla. Tallin kuljettajat Hamilton ja George Russell ovat keränneet yhteensä 161 pistettä, mikä on yli sata vähemmän kuin 279 pisteessä olevalla Red Bullilla.

Ferrari on valmistajien MM-sarjassa toisena 199 pisteellään.

Wolffin mukaan Mercedeksen on seurattava autonsa toimivuutta jakso ja testi kerrallaan. Aikaa muutosten teolle on vähän ja selvitettäviä asioita paljon.

”Meiltä puuttuu vauhti, pomppivasta autosta riippumattomista syistä, emmekä realistisesti ajatellen voita mestaruutta massiivisella erolla. Joten ehkä kolmossijaan tarraaminen on se, mitä meidän on tehtävä ja katsottava, mitä opimme”, Wolff kertoo.

Formula ykkösten kauden yhdeksäs osakilpailu ajetaan Kanadassa sunnuntaina. Kilpailu Montrealissa alkaa kello 21:ltä Suomen aikaa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat