”Jäämerenneito” ui hyisessä vedessä valtamerten välillä yli kuusi kilometriä – Rikkoi kaksi ennätystä

Chileläinen uimari Barbara Hernandez ui noin seitsemänasteisessa vedessä Tyynenmeren ja Atlantin valtameren välillä.

20.6. 14:39

Chileläinen avovesiuimari Barbara Hernandez, joka tunnetaan lempinimellä ”jäämerenneito”, rikkoi kaksi ennätystä viime torstaina Chilessä.

Hernandez rikkoi Guinnessin maailmanennätyksen uituaan yhden meripeninkulman 15 minuutissa ja kolmessa sekunnissa Tyynenmeren ja Atlantin valtameren välillä Kap Hornissa.

Yhteensä Hernandez ui 3,4 meripeninkulman matkan. Yksi meripeninkulma on 1 852 metriä eli hän ui 6,3 kilometriä.

Kap Horn on Etelä-Amerikan eteläisin kärki, joka sijaitsee Chilelle kuuluvalla Isla Hornos -nimisellä saarella. Kap Hornin ja Etelämantereen erottaa toisistaan noin 1 000 kilometriä leveä Draken salmi, joka samalla yhdistää Atlantin ja Tyynenmeren toisiinsa.

Kansainvälinen avovesiuintijärjestö palkitsi Hernandezin myös siitä, että hän on ensimmäinen ihminen, joka ui kolme meripeninkulmaa valtamerien välillä.

”Suunnitelmamme oli uida pisin ikinä uitu matka tuossa paikassa eli 3,4 meripeninkulmaa, ja Guinnesin ennätys tuli nopeimmasta Kap Hornissa uidusta meripeninkulmasta”, Hernandez kertoo uutistoimisto Reutersin videolla.

”Se tarkoittaa uimista yöllä, huimausta, isoja aaltoja ja halua hypätä noin 44–46 fahrenheitin veteen.”

Vesi on todella kylmää: 44 fahrenheitia on noin seitsemän celsius-astetta.

Hernandez on myös talviuinnin moninkertainen maailmanmestari. Helsingin Sanomat haastatteli chileläistä Tallinnan MM-kisoissa vuonna 2018.

Haastattelussa Hernandez kertoi uineensa lapsena vain uima-altaassa. Valtameressä uimisesta hän innostui, kun hänet kutsuttiin jääuintikisoihin Argentiinaan.

”Sopeuduin nopeasti. Uin heti kilometrin”, kertoi Hernandez tuolloin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat