Henrik Dettmann jätti Susijengin ja kuittaili armottomasti seuraajalleen Lassi Tuoville: ”Karjalainen yrittää puhua suomea”

Henrik Dettmann ei päästänyt Lassi Tuovia helpolla Susijengin tiedotustilaisuudessa.

Henrik Dettmann (vas.) ja Lassi Tuovi suunnittelivat kuvioita Susijengin harjoituksissa tiistaina.

21.6. 17:23

18 vuotta Suomen miesten koripallomaajoukkueen päävalmentajana toiminut Henrik Dettmann jätti tehtävänsä tiistaina.

Dettmann puhui pitkän aikakautensa päättymisestä Susijengin tiedotustilaisuudessa Urhea-hallissa. 64-vuotias konkariluotsi suhtautuu pestin loppumiseen levollisin mielin.

”Ihan normipäivä. Tässä iässä pitää olla jo iloinen siitä, että saa olla terve”, hän sanoi.

”Jos lainaan Jörn Donnerin ajatuksia, niin syntymän jälkeen me kaikki kuljemme kohti kuolemaa. Kaikki prosessit loppuvat aikanaan. Varmaan tässä on nyt siitä kysymys.”

Lue lisää: Vain vaimo ja pieni lähi­piiri tiesivät – Ällistyttävän uran tehnyt Henrik Dettmann on hautonut neljä vuotta maa­joukkueessa lopettamista, ja sen aika on nyt

Dettmann jatkaa töitä suomalaisen koripalloilun eteen, vaikka jättääkin Susijengin. Hänen uusi toimenkuvansa on Koripalloliiton valmennuksen johtaja.

”Kaikille pettymykseksi: Enhän minä tästä mihinkään katoa. Kyllä minä tässä pyörin ja pidän huolta siitä, että te käyttäydytte hyvin. Ja yritän itsekin käyttäytyä mahdollisimman hyvin – kykyjeni mukaan kuitenkin”, Dettmann vitsaili.

Maajoukkueen päävalmentajana aloittaa 35-vuotias Lassi Tuovi, joka on kuulunut Susijengin valmennusryhmään jo vuosikymmenen ajan.

”Innokkas, ahkera, utelias ja hyvä kommunikoija”, Dettmann kuvaili seuraajaansa.

Lue lisää: Koripallomaa­joukkueen apu­valmentaja Lassi Tuovi on konkari jo nuorena

Aivan pelkillä kehuilla Tuovikaan ei Dettmannin puheenvuorosta selvinnyt. Piikittelevä valmentajavelho kuittaili Tuoville armottomasti tämän Karjalan murteesta.

”Pahoittelen nuoremman valmentajan suomen kielen vaikeuksia. Meillähän oli jo ennestäänkin ongelmia, kun suomenruotsalainen on yrittänyt puhua suomea. Nyt karjalainen yrittää puhua suomea. Mutta me yritämme, taistelemme ja kehitymme joka päivä”, Dettmann lupasi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat