Ruotsalainen paraurheilija julkaisi ensimmäistä kertaa kuvan, jossa hänen vammautunut jalkansa näkyy: ”Älkää unohtako rakastaa itseänne”

Alppihiihtäjä Ebba Årsjö julkaisi kuvapalvelu Instagramissa bikinikuvan Mallorcalta.

Ebba Årsjö voitti kaksi kultamitalia ja yhden pronssimitalin Pekingin paralympialaisissa vuonna 2022.

22.6. 16:16

Melkein koko elämänsä ajan ruotsalainen paraurheilija Ebba Årsjö on tehnyt kaikkensa piilottaakseen lihaksiltaan heikon oikean jalkansa.

21-vuotiaan alppihiihtäjän oikean jalan lihakset ovat heikentyneet synnynnäisen Klippel-Trenaunayn oire­yhtymän seurauksena.

Årsjö siirtyi paraurheilijaksi vuonna 2019 jalan lihaksiston heikkenemisen myötä. Hän kilpailee LW4-luokassa, jossa laskettelijoilla on heikentynyt toinen jalka tai se puuttuu kokonaan polven alapuolelta.

Årsjö piti vammansa salassa 18 vuotta. Nyt hän haluaa rohkaista muita rakastamaan itseään, joten hän julkaisi kuvapalvelu Instagramissa bikinikuvan Mallorcalta.

Kuvan oheen on kirjoitettu: ”Kuulkaas, tämä olen minä. Älkää unohtako rakastaa itseänne.”

Alppihiihtäjä kokee olevansa roolimalli, mutta silti kesti kauan ennen kuin hän uskalsi julkaista itsestään kuvan, jossa ei peittele jalkaansa. Nyt hän halusi kuitenkin tehdä sen.

”Syynä on se, että olen valmis. On niin paljon ihmisiä, jotka ihmettelevät, kysyvät ja eivät ymmärrä. Toivon myös, että tämä voi auttaa muita uskaltamaan olla oma itsensä”, hän kertoo ruotsalais­lehti Aftonbladetille.

Vamman piilottelu on onnistunut jopa niin hyvin, että Årsjön osallistuminen paraurheilu­sarjaan on herättänyt epäilyjä ja ilkeitä puheita.

”Monet ihmiset ovat ihmetelleet, kysyneet ja kyseen­alaistaneet. Jotkut ovat jopa olleet vihaisia ja ajatelleet, että ”hän ei saisi olla täällä”, ”hän valehtelee” ja muuta sellaista. Valmentajat ja urheilijat ovat kysyneet, miksi olen mukana, kun jalkani näyttää terveeltä”, Årsjö kertoo Aftonbladetille.

Alppihiihtäjä saavutti Pekingin paralympialaisissa helmikuussa kaksi kultamitalia, toisen superalppi­yhdistetyssä ja toisen pujottelussa. Lisäksi syöksy­laskusta tuli pronssia. Aiemmin Årsjö on saavuttanut muun muassa kaksi MM-kultaa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat