Naomi Osaka perustaa yhdessä LeBron Jamesin kanssa media­yhtiön, joka haluaa kertoa ”kulttuurisesti erityisiä tarinoita”

The New York Timesin mukaan yhtiö tulee tekemään esimerkiksi televisio-ohjelmia, dokumentteja ja anime-ohjelmia

Japanilainen tennispelaaja Naomi Osaka pelasi Miami Openissa huhtikuussa.

22.6. 20:19

Japanilainen tennistähti Naomi Osaka ja yhdysvaltalainen koripalloilija LeBron James yhdistävät voimansa perustaakseen media­tuotanto­yhtiön.

Yhtiön mukaan tavoitteena on antaa laajempi alusta ”kulttuuri­spesifeille tarinoille tärkeistä yhteis­kunnallisista asioista”.

Osakan mukaan uuden yrityksen nimi tulee olemaan Hana Kuma. Nimi on japania ja kääntyy ”kukkakarhuksi”.

Naomi Osaka syntyi Japanissa haitilaiselle isälle ja japanilaiselle äidille ja muutti Yhdysvaltoihin kolme­vuotiaana. Nykyään hän asuu Los Angelesissa.

”Olen rakentanut urani eri tavalla kuin ympärilläni olevat”, Osaka sanoi Instagram-tilillään.

”Koska matkani on ollut niin erilainen, se on avannut silmäni kaikille uskomattomille tarinoille. Tarinoille, jotka ovat globaaleja, erilaisista kulttuureista ja näkökulmista, tärkeistä yhteis­kunnallisista asioista”, hän lisäsi.

”Siksi lanseeraan Hana Kuman, media-alustan, joka keskittyy tarinoihin, jotka ovat kulttuurisesti erityisiä, mutta universaaleja. Tarinoita, jotka ovat rohkeita ja leikkisiä kuten minä.”

Nelinkertainen Grand Slam -mestari on puhunut julkisuudessa usein identiteetistään, mielen­terveydestään ja esimerkiksi urheilijoihin kohdistuvista paineista.

Nelinkertainen NBA-mestari James puolestaan twiittasi olevansa "uskomattoman ylpeä” saadessaan työskennellä Osakan kanssa uuden hankkeen parissa. James on mukana Spring Hill -nimisessä yhtiössä, joka hän on perustanut liikemies Maverick Carterin kanssa.

”Tämä uskomaton nainen ja tarinat, jotka hän aikoo herättää henkiin, ovat juuri sitä, mistä me puhumme!”, James twiittasi.

Myös yhdysvaltalainen sanomalehti The New York Times uutisoi Osakan ja Jamesin yhtiöstä, joka tulee tekemään televisio-ohjelmia, dokumentteja ja anime-ohjelmia.

”En tiedä, voinko olla itse missään niissä mukana juuri nyt. Minusta hienointa on mahdollisuus inspiroida ihmisiä ja kertoa uusia tarinoita, etenkin sellaisia, joita itse olisin halunnut nähdä kun olin lapsi. Olisin aina halunnut nähdä jonkun kaltaiseni”, Osaka kertoi lehdelle.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat