Kristiina Mäkelä loikki voittoon vastatuulessa – Miesten keihäskisa lässähti alle 80-metrisiin: ”Oli olo, että nyt voisi lähteä, mutta ei”

Kristiina Mäkelä vei voiton Orimattilan Tähtien kisan kolmiloikassa, keihäässä Lassi Etelätalo tuli toiseksi.

Kristiina Mäkelä hyppäsi ”hyvän harjoituksen” Orimattilassa. kuva Paavo Nurmi Gamesista Turusta viime viikolta.

22.6. 20:15 | Päivitetty 22.6. 21:27

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä otti voiton Orimattilan Tähtien kisoista tuloksella 14,12.

Loikkakisa käytiin navakassa vastatuulessa. Voittotulos irtosi kolmannella hypyllä 3,1 metriä sekunnissa puhaltaneeseen vastatuuleen.

Suomalainen päihitti yhdeksällä sentillä toiseksi tulleen Domikaanisen tasavallan Thea LaFondin. Vaasan Vasaman Emma Pullola oli kolmas tuloksella 12,94.

”Se on oikeasti tosi kova hypätä 14,12 kolme metriä sekunnissa puhaltaneeseen vastatuuleen”, Mäkelä sanoi Suomen urheiluliiton tiedotteessa.

Tuulen suunta oli juuri päinvastainen, kuin säätiedotus ennusti, eikä hyppy­suuntaa pystytty kääntämään.

”Tavoitteena oli kauden paras, ja kun saavuin kentälle, oli tunne, että tänään lähtee. Mutta sitten tuuli harmillisesti kääntyi. Nyt olisi ollut hyvä ja tasainen tuuli, mutta hyppysuuntaa ei voinut enää vaihtaa. Totesin tilanteen, ja päätin hypätä hyvän harjoituksen”, Mäkelä toteaa.

Orimattilan kisa toimi MM-kilpailujen kenraali­harjoituksena. Mäkelä ei kilpaile viikonvaihteessa Oulun ranking­kisoissa, vaan uskoo pääsevänsä Eugenen MM-kilpailuihin rankingin kautta. Päätös tehtiin jo ennen keskiviikon kisaa.

”Jos rankingissa tulee kymmenen naista ohi, ei voi sanoa kuin, että oho”, Mäkelä sanoi.

Heinäkuun puolivälissä alkaviin MM-kilpailuihin Mäkelä on lähdössä luottavaisin mielin. Orimattilan kisaa hän kuvailee ”perus­tekemiseksi”.

”Tällaista hyppään kuin täällä, ja MM-kisoissa ollaan finaalissa. Sitten kokeilen, jos finaalissa olisi vihdoin minun päiväni”, Mäkelä sanoi.

Miesten keihäässä jäätiin alle 80 metriin. Kisan voitti Japanin Genki Dean 79,71 metrin heitolla. Suomen Lassi Etelätalo sijoittui toiseksi 79,61 metriä kantaneella heitollaan ja Toni Kuusela kolmanneksi 76,50:n heitolla.

Etelätalo avasi kilpailukauden Turussa viime viikolla heittämällä 82,63. Nyt tavoite oli parantaa tulosta, mutta heitto ei kulkenut toivotusti, varsinkin juoksu oli haasteellista.

”Oli sellainen olo, että nyt voisi lähteä, mutta ei”, Etelätalo harmitteli urheiluliiton tiedotteessa.

Etelätalo ei kilpaile viikonvaihteessa Oulussa. Kuuselan pääsy kilpailemaan heinäkuisissa Eugenen MM-kilpailuissa vaatii 85 metrin tulosrajan rikkomista, joten hänet nähdään Oulussa.

”Ei auta kuin heittää lisää. Sillä se osuu, jos osuu”, Kuusela sanoi.

Grenadalainen hallitseva maailmanmestari ja tämän kauden tilastoykkönen Anderson Peters heitti yhden heiton ja jätti sitten kilpailun kesken.

”Selän kanssa on ongelmia. Se tuli jo Kuortaneen kilpailussa. Nyt täytyy antaa sen levätä. Uskon, että MM-kisoissa pystyn heittämään hyvin”, Peters kertoi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat