Taito­uimari pyörtyi kesken suorituksen ja vajosi pohjaan MM-kisoissa – valmentaja sukelsi pelastamaan: ”Näin, ettei hän hengittänyt”

Anita Alvarez selvisi säikähdyksellä pelottavasta tilanteesta.

Andrea Fuentes (vas.) pelasti pyörtyneen Anita Alvarezin altaasta.

23.6. 7:51 | Päivitetty 23.6. 8:02

Uinnin MM-kisoissa Unkarin Budapestissa nähtiin pelottava tilanne keskiviikkona, kun yhdysvaltalainen taitouimari Anita Alvarez pyörtyi kesken suorituksensa.

Kun Alvarez vajosi pohjaan, hänen valmentajansa Andrea Fuentes sukelsi altaaseen ja toi uimarin pintaan. Alvarez ei hengittänyt, mutta hänet saatiin elvytettyä, kertoo uutistoimisto AFP.

”Minun oli hypättävä altaaseen, koska hengenpelastajat eivät tehneet sitä”, Fuentes kommentoi espanjalaisella Marca-lehdelle AFP:n mukaan.

”Se oli pelottavaa, koska näin, ettei hän hengittänyt. Nyt hän on kunnossa.”

Espanjalainen Fuentes on itse taitouinnin nelinkertainen olympiamitalisti. Hän sanoi pyörtymisen johtuneen suorituksen rasituksesta.

”Huusin hengenpelastajille, että heidän pitää mennä veteen, mutta he eivät saaneet kiinni viestistäni tai ymmärtäneet minua.”

Fuentesin mukaan Alvarez aikoi levätä torstaina toivoen pääsevänsä mukaan perjantain joukkuekilpailuun terveys­tarkastusten jälkeen.

Alvarez, 25, osallistuu kolmansiin MM-kisoihin. AFP:n tietojen mukaan hän pyörtyi myös olympialaisten karsinnoissa Barcelonassa viime vuonna.

Anita Alvarezin (vas.) valmentaja Andrea Fuentes sukelsi altaaseen.

Valmentaja Andrea Fuentes (oik.) toi Alvarezin pintaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat