Mikko Aaltonen selostaa Ilveksen pelit suoraan Tampereen Lihajalosteen vanhasta nakki­kioskista ja se saa hänet nauramaan

Ilveksen miesten jalkapalloliigan otteluiden televisiointitapaa muutettiin. Se aiheutti ongelman etsiä uusi selostuspaikka. Lopulta luovuus palkittiin ja selostaja on olosuhteisiin tyytyväinen.

Selostaja Mikko Aaltonen selostaa Ilveksen pelit Ratinan stadionilla nykyään entisen nakkikioskin sisältä.

26.6. 2:00 | Päivitetty 26.6. 8:33

Selostaja Mikko Aaltosella on ehkä Suomen erikoisin työtila Tampereen Ratinan stadionilla: hän selostaa Ilveksen pelejä nakkikioskista.

Erikoiseen tilanteeseen ajauduttiin, kun televisiokameroiden paikkaa vaihdettiin. Kamerat kuvaavat nyt aurinkokatsomosta niin, että kuvissa näkyy pääkatsomo.

”Haluttiin kuvaan pääkatsomo, jossa on yleensä enemmän yleisöä. Sen takia kamerat, lähetysauto ja selostamo siirrettiin toiselle puolelle”, Aaltonen avaa syytä.

Teknisesti ei ollut mahdollista pitää selostajaa entisellä paikalla.

”Tässä oli ensin sellainen hätävaraviritys yhdestä vaihtopenkkikatoksesta. Se oli ihan hirveä, ei nähnyt edes kunnolla läpi. Sitten Ilves järjesti tämän tähän.”

Millaista on selostaa nakkikioskista?

”Tästä näkee koko kentän ja on sateelta suojassa. Mun mielestäni tämä on hauska ja riittävän hyvä”, Aaltonen arvioi.

Tältä näyttää Ratinan selostuskopista. Ilveksen ja HIFK:n pelaajat lämmittelemässä ennen keskiviikon pelin alkua.

Erikoisempiakin paikkoja on

Nakkien hajua ei enää ole. Paikka ei ole suinkaan huonoin, missä Aaltonen on selostanut. Päinvastoin, hän on varsin tyytyväinen Ratinan olosuhteisiin.

”Ei ole edes erikoisin, missä olen selostanut. Mutta varmaan hauskin on, en ole ennen nakkikioskissa ollut. Hyvällä tavalla erikoisin, mutta ei missään nimessä huono. Tämä on parempi, miltä näyttää.”

Jalkapalloliigan parhaaksi selostamoksi, jossa Aaltonen on ollut, hän nimeää Oulun Raatin stadionin.

”Toivottavasti uudessa Tammelassa on sitten paras.”

Mikko Aaltonen on tuttu muun muassa jalkapallo- ja jääkiekkoäänenä.

Lumihangessa seisoen

Valkeakoskelta lähtöisin oleva Aaltonen on tuttu ääni jalkapalloselostajana ja hän on selostanut Ilveksen jääkiekkopelejä radioon. Hän kertoo, että näillä näkymin kiekko-Ilveksen selostukset jatkuvat ensi kaudella, mutta nimiä ei ole vielä paperissa.

Uralle on mahtunut erikoisia selostuskokemuksia Ratinan nakkikioskin lisäksi.

”Olen selostanut lähetysauton etupenkillä ja ihan alkuaikoina selostin lumikinoksessa Bollis kutosen reunalla vastapallo.comille. Joensuussa selostin Suomen cupia niin, että en nähnyt kolmasosaa kentästä.”

Ilveksen ja Hakan alkukausi on selostajan silmään näyttänyt varsin mukavalta.

”Ilveksen osalta alkukausi on näyttänyt kelvollisesta, ihan alku oli vähän tahmea. Nyt näyttää jo paremmalta, viime peleissä on ollut paljon hyviä elementtejä. Hakalla lähti paremmin käyntiin kuin voisi odottaa. Nyt joukkueet ovat aika samassa jamassa. Luulen, että toisessa derbyssä saatetaan jopa ratkaista viimeinen ylemmän jatkosarjan paikka”, Aaltonen arvioi.

Lue lisää: HIFK:n piina päättyi vaisun Ilveksen kaatoon: ”Näytettiin, että meillä on jotain ylpeyttä” – HJK kärsi toisen peräkkäisen tappionsa

Lue lisää: HJK kehittelee mullistavaa konseptia ruokajonojen nitistämiseksi, tavoitteena matsieväät suoraan katsomoon

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat