Manuel Martić rymisteli HJK:lle voiton Mestarien liigan karsinnan avauksessa: ”Olin täynnä adrenaliinia”

Yksi maali riitti voittoon puolustuspelissään onnistuneelle HJK:lle.

Manuel Martić laukoi HJK:n johtoon jo ottelun kymmenennellä minuutilla. Martić upotti pallon RFS:n maalivahdin Vytautas Černiauskasin taakse tarkalla etukulmalaukauksella.

6.7. 20:53 | Päivitetty 6.7. 22:32

HJK–FK RFS 1–0

Mikäli Helsingin Jalkapalloklubin keskiviikkoiseen voittomaaliin johtanutta tilannetta pitäisi kuvata yhdellä sanalla, olisivat päättäväisyys tai halukkuus oikeita sanavalintoja.

Sen verran raivokkaasti HJK:n Manuel Martić rymisteli pallon perään, voitti pystyjuoksunsa jälkeen rangaistusalueen sisällä kaksinkamppailun Stefan Paničia vastaan ja laukoi matalan vedon vasemman tolpan juureen ohi Vytautas Černiauskasin.

”Olin täynnä adrenaliinia siinä tilanteessa”, ensimmäistä kauttaan HJK:ssa pelaava 26-vuotias itävaltalainen sanoi.

Martićin osuma jäi lopulta Mestarien liigan ensimmäisen karsintakierroksen avausosan ainoaksi ja toi HJK:lle voiton latvialaisesta FK RFS:stä.

”Olen totta kai tyytyväinen siitä, että sain tehtyä maalin ja auttaa joukkueeni voittoon. Peli oli todella tiukka, ja tämä ensimmäinen askel piti hoitaa hyvin”, hän paketoi.

HJK:n kokoonpanoon lauantain KuPS-ottelussa palannut ja kärkikamppailussa 45 minuuttia pelannut Santeri Väänänen uurasti keskikentällä nyt täydet minuutit.

”Hyvä, kompakti esitys joukkueelta. Puolustimme hyvin: heillä oli paljon keskityksiä, mutta eivät he hyviä maalipaikkoja välttämättä saaneet luotua”, Väänänen tiivisti.

”Puolustimme todella hyvin. RFS:llä oli yksi paikka, eikä sekään ollut paikka, vaan laukaus kulman jälkitilanteesta", HJK:n päävalmentaja Toni Koskela lisäsi.

Väänänen, 20, näki ottelun taktisena ja molempien joukkueiden suoritukset varovaisina. Se johtui ottelun merkityksestä molemmille joukkueille.

”Nämä ovat aina pienestä kiinni, kun pelataan ekaa kierrosta. Tiedetään, kuinka tärkeää tämä on molemmille, niin se on hyvin tarkkaa, taktista ja varovaista kaikin puolin”, paluun HJK:n kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen tehnyt Perparim Hetemaj sanoi.

Manuel Martić (toinen oik.) sai maalinsa jälkeen onnittelut Santeri Väänäseltä (vas.), Bojan Radulovićilta ja Murilolta (oik.)

Voitto oli HJK:lle ensimmäinen kesäkuun puolivälin jälkeen. Klubi lähti eurokentille alla lauantainen KuPS-tasapeli sekä sitä edeltäneet kolme tappiota.

”Europelit ovat aina erilaisia matseja. Tietenkin KuPS-peli on kovin, mitä on sarjassa. Sekin oli kovatempoinen matsi, mutta näissä on aina kova tempo, joka jatkuu pelin loppuun asti”, Väänänen vertaili Veikkausliigan kärkitaistoa Mestarien liigan karsintaan.

75. minuutilla kentälle vaihdettu Hetemaj piti RFS:ää kovana ja fyysisenä joukkueena. Hän iloitsi ottelun jälkeen ennen kaikkea kahdesta asiasta: voitosta ja nollapelistä.

”Oli tärkeää voittaa tämä eka peli. Tästä on pelattu periaatteessa nyt ensimmäinen puoliaika”, Hetemaj sanoi kaksiosaiseen ottelupariin viitaten.

Hetemaj, 35, palasi Suomeen ja HJK:hon huhtikuun lopulla Italian Serie B:n kauden loppuhetkillä. Hänellä oli ennen loukkaantumista alla 11 kuukauden mittainen kausi.

”Alkoi olla vähän väsynyt. Olen tehnyt hyvin duunia päästäkseni takaisin pelikuntoon. Nyt on taas virtaa”, Hetemaj sanoi.

Toista peliään tauon jälkeen pelannut Väänänen liikkui keskikentällä laajalla säteellä ja sai palloa jalkaansa pelin alusta lähtien.

”Kun pääsee heti alusta palloon ja saa hyviä suorituksia, se auttaa sitten koko peliin”, hän sanoi ja lisäsi HJK:n saaneen hallinnan ensimmäisen prässin ohituksen jälkeen.

”Vaikka he saivat pallon, pystyimme yleensä katkaisemaan sen melkein heti.”

Joukkueet pelaavat toisen osaottelun ensi viikon tiistaina. Kamppailu pelataan Slokas-stadionilla, joka sijaitsee Riian kupeessa Jūrmalan rantakaupungissa.

”Vastustaja tulee varmasti aika kovaa. Heillä on loppujen lopuksi suoraviivainen jengi, joten odotan aika samantyyppistä peliä”, Väänänen sanoi.

Mitä HJK:n pitää parantaa ennen tiistaita? Pallon liikuttelua, vastasi päävalmentaja Koskela.

”Menetimme muutaman vähän turhan pallon, mutta puolustuspelaamisemme oli erittäin hyvää. Kuitenkin kaikki ottelun vaaralliset paikat olivat meillä”, hän jatkoi

RFS vie ottelun aiempien europeliensä tapaan 2 500-paikkaiselle FK Spartaks Jūrmalan kotistadionille, koska sen oma kotikenttä Riiassa ei täytä Uefan vaatimuksia.

”Toivoisin, että meillä on enemmän pallo kuin tänään. Se onnistuu sillä, että vaihdamme useammin kaistaa”, Koskela sanoi.

”Kun olemme maltillisempia pallon kanssa ja liikutamme sitä enemmän, olemme myös parempia tilanneprässeissä, kun olemme lähempänä palloa. Silloin vastustaja ei ehdi organisoitua ja tehdä kenttää isommaksi, jolloin puolustaminen on vaikeampaa.”

Viime kaudella ensimmäisen Latvian mestaruutensa voittanut RFS pelaa eurokentillä neljättä kautta peräkkäin. Mestarien liigan karsinnassa se esiintyy ensimmäistä kertaa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat