Nike sanoo jättävänsä Venäjän-markkinat kokonaan

Nike sulki omat myymälänsä Venäjällä maaliskuussa.

23.6. 17:24

Urheiluvälinevalmistaja Nike sanoo jättävänsä Venäjän kokonaan. Asiasta kertovat esimerkiksi uutistoimistot Reuters ja AFP.

Nike sulki omat myymälänsä väliaikaisesti maaliskuun alussa, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainaan. Tuotteiden myyntiä jatkettiin niissä myymälöissä, joissa oli paikallinen yrittäjä.

Nyt yhtiö on kuitenkin vetäytymässä maasta kokonaan.

”Nike on tehnyt päätöksen vetäytyä. Tavoitteemme on tukea työntekijöitämme samalla kun ajamme toimintaamme alas lähikuukausina”, yhtiö kertoi.

Niken tuloista yhteensä ainoastaan vajaa prosentti tulee Venäjältä ja Ukrainasta, joten vetäytymistä on pidetty lähinnä symbolisena eleenä.

Nike on aiemminkin ottanut toimillaan kantaa yhteiskunnallisiin asioihin. Yhtiö teki yhteistyötä amerikkalaisen jalkapallon pelaajan Colin Kaepernickin kanssa sen jälkeen, kun hän päätti polvistua kansallislaulun aikana protestina rotusorrolle ja poliisiväkivallalle.

Viime vuonna Nike päätti yhteistyönsä jalkapalloilija Neymarin kanssa sen jälkeen, kun brasilialaistähteä syytettiin seksuaalisesta häirinnästä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat