Aftonbladet: Hengen­pelastajat toimivat sääntöjen mukaan, kun eivät reagoineet taito­uimarin pyörtymiseen MM-kisoissa

Turvallisuusvastaava kertoi tilanteesta Aftonbladetille.

Anita Alvarez nostettiin pois altaasta pyörtymisen ja pohjaan vajoamisen jälkeen.

24.6. 10:30 | Päivitetty 24.6. 12:12

Hengenpelastajat toimivat lajin sääntöjen mukaisesti, kun eivät reagoineet taitouimariin, joka pyörtyi kesken kilpailusuorituksen. Asiasta kertoo Aftonbladet verkkosivuillaan.

Yhdysvaltalainen Anita Alvarez vajosi keskiviikkona pohjaan MM-kisoissa pyörtymisen takia. Hänet pelasti valmentaja Andrea Fuentes, joka sukelsi pohjaan ja haki Alvarezin pintaan. Fuentes sanoi, että joutui reagoimaan, koska hengenpelastajat eivät niin tehneet.

Asiaa selventänyt MM-kisojen turvallisuusvastaava Béla Merkely on Aftonbladetin mukaan sanonut tiedotteessa, että hengenpelastajat eivät saa lajin sääntöjen mukaan mennä altaaseen ennen kuin tuomari antaa heille fyysisen merkin. Merkki annettiin lopulta Alvarezinkin tapauksessa, mutta valmentaja oli siinä vaiheessa jo reagoinut tilanteeseen.

Säännön taustalla on varmistaa se, että ohjelmia ei keskeytetä väärinkäsitysten vuoksi. Turvallisuusvastaavan mukaan virhe tapahtui siinä, että tuomarit eivät reagoineet tarpeeksi nopeasti.

”Kun valmentaja hyppäsi altaaseen ja hengenpelastajat näkivät tilanteen, he eivät enää odottaneet tuomarien merkkiä vaan puuttuivat asiaan”, Merkely sanoi.

Alvarez saatiin elvytettyä tilanteen jälkeen ja Yhdysvaltojen joukkue tiedotti hänen kaikkien elintoimintojensa olevan normaalilla tasolla. Hän sanoi pyrkivänsä kilpailemaan perjantaina joukkuekilpailussa.

Oikaisu 24.6 kello 12.15 Anita Alvarez on yhdysvaltainen, ei unkarilainen kuten artikkelissa aiemmin virheellisesti kerrottiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat