Ennätyksensä uinut Veera Kivirinta eteni kirkkaasti MM-välieriin – ”Oli raskaat pari päivää, kun jännitin niin kauheasti”

Kivirinta paransi ennätystään 0,06 sekuntia.

Veera Kivirinta ui ennätyksensä.

24.6. 14:02

Helsinki/Budapest

Suomen Veera Kivirinta äityi ennätysvauhtiin naisten 50 metrin rintauinnissa ja eteni komeasti illan välierävaiheeseen Budapestin pitkän radan MM-uinneissa. Kivirinta oli alkuerien kahdeksanneksi nopein uimari ennätyksellään 30,66.

Oululaislähtöisen sprintterin viimevuotinen ennätys parani 0,06 sekunnilla.

”Olen todella helpottunut, oli raskaat pari päivää, kun jännitin niin kauheasti (matkaa). Ja enkka tuli vielä aamulla, se ei ole minulle kovin tyypillistä. Paineet purkautuivat nyt, kun Matti (Mattsson) ja ”Mimmu” (Mimosa Jallow) olivat molemmat päässeet välieriin”, Kivirinta viittasi Ylen tv-haastattelussa Suomen muihin MM-uimareihin.

TaTu Tampere -uimaseuraa edustava Kivirinta jätti taakseen muun muassa matkan kaksinkertaisen maailmanmestarin, Yhdysvaltain Lilly Kingin. Alkuerien kärki piti huimaa vauhtia, ja Etelä-Afrikan Lara van Niekerk kellotti uuden Afrikan ennätyksen 29,77.

Matkan Suomen ennätystä pitää Ida Hulkko, joka paineli viime vuoden EM-hopeauinnissaan ajan 30,19.

”Tästä ajasta jäi vielä hampaankoloon, en ole todellakaan tuohon vielä tyytyväinen. Starttia olen höylännyt todella paljon, mutta en omasta mielestäni saanut sitä niin näppärästi menemään”, Kivirinta kertasi.

Matkan MM-välierät uidaan kello 19.27 alkaen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat