Kalle Rovanperä on hurjassa johdossa Kenian MM-rallissa – MM-haastaja Ott Tänak joutui keskeyttämään

Kalle Rovanperä johtaa Elfyn Evansia yli 40 sekunnilla ennen Kenian MM-rallin päätöspäivää.

25.6. 11:22 | Päivitetty 25.6. 20:09

Toyotan Kalle Rovanperä pitää Kenian MM-rallin kärkipaikkaa peräti 40,3 sekunnin erolla tallikaveriinsa Elfyn Evansiin ennen kilpailun päätöspäivää.

Kolmantena kisassa ollut Hyundain Thierry Neuville ajoi ulos päivän viimeisellä 13. erikoiskokeella. Hänen autonsa ei käynnistynyt uudelleen. MM-sarjan kakkonen Neuville on Rovanperää jäljessä 55 pistettä.

Kolmanneksi kilpailussa nousi Toyotan Takamoto Katsuta.

”Varsinkin iltapäivällä oli tosi vaikeaa. Pätkillä oli satanut vettä, ja pitoa ei ollut ollenkaan. Vettä ja mutaa oli tiellä yllättävän paljon. Saimme silti ajettua hyvät vedot niissä olosuhteissa. Rajut osuudet tulimme fiksusti läpi, emmekä hävinneet kovin paljon aikaa. Yritin löytää pitoa jostain ja pitää auton puhtaalla linjalla”, Rovanperä summasi.

Rovanperä sai aiemmin lauantaina hyviä uutisia MM-taistoa ajatellen, sillä MM-sarjassa kolmantena oleva Hyundain Ott Tänak joutui keskeyttämään moottorivian takia. Virolainen oli kisassa neljäntenä.

Sunnuntaina päätöspäivänä Kenian Safari-rallissa ajetaan kuusi erikoiskoetta.

”Huomenna normaalia pidempi sunnuntain ajopäivä luvassa. Meidän on vain pysyttävä skarppina ja pystyttävä ajamaan mahdollisimman hyvä suoritus. Varsinkin toinen ajolenkki tulee olemaan mielenkiintoinen”, Rovanperä mietti.

Jari-Matti Latvalan johtamalla Toyotalla on kilpailussa neloisjohto. Katsuta on kiinni uransa toisessa palkintosijassa.

Kolmantena olevan Katsutan etumatka neljättä sijaa hallussaan pitävään Sebastien Ogieriin on liki puolitoista minuuttia.

”Kuljettajat ajoivat tosi hyvin. Mitään isompia ongelmia ei ollut. Joitain rengasrikkoja tuli, mutta ei niille voi mitään. Pätkillä oli tosi teräviä irtokiviä, että se oli aivan tuurissaan, että tuleeko rengasrikkoja vai ei. Voimme olla tosi tyytyväisiä, että olemme näin hyvissä asetelmissa”, Latvala hehkutti tiimiään.

Kalle Rovanperä on hyvässä vauhdissa Kenian MM-rallissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat