EM-valinta yllätti Helmarien nuorimman pelaajan Katriina Talaslahden: ”Ajattelin, että voihan sekin päivä koittaa”

Maajoukkue vietti Japani-ottelun alla juhannuksen aurinkoisessa Eerikkilässä.

Katriina Talaslahti debytoi Helmareissa huhtikuun MM-karsintaottelussa Georgiaa vastaan.

25.6. 14:50

Maalivahti Katriina Talaslahti on Suomen naisten jalkapallo­maajoukkueen EM-kisaryhmän ainoa 2000-luvulla syntynyt pelaaja.

Espoolaislähtöinen maalivahti yllättyi paikastaan EM-joukkueessa, jonka Helmarien päävalmentaja Anna Signeul sinetöi runsaat kaksi viikkoa sitten.

”En henkilökohtaisesti ajatellut, että olisin mukana joukkueessa, mutta olin silti luottavainen ja ajattelin, että voihan sekin päivä koittaa. On suuri kunnia, että minut valittiin mukaan, ja haluan auttaa joukkuetta kaikin keinoin turnauksessa”, 21-vuotias Talaslahti tuumaili juhannusaattona Helmarien etätiedotustilaisuudessa.

Ranskan liigan Fleury 91:tä edustava Talaslahti toivoo saavansa vastuuta kesän tärkeissä otteluissa, vaikka kokenut Tinja-Riikka Korpela toimineekin Helmarien ykkösmaalivahtina Englannin EM-turnauksessa.

”Veskarina sitä odottaa aina peliaikaa. Kentällä on toki vain yksi veska, ja se on lopulta valmentajan päätettävissä, että kuka pelaa. Teen harjoituksissa parhaani ja samalla joukkueen eteen mahdollisimman paljon töitä”, huhtikuussa Helmarien maalilla debytoinut Talaslahti vakuutti.

Viikon alussa EM-leirityksensä aloittanut Suomi vietti juhannuksen Eerikkilän urheiluopiston tiluksilla Tammelassa ja kohtaa maanantaina 27. kesäkuuta Turussa pelattavassa harjoitusottelussa Japanin.

Sen jälkeen Helmarit virittää EM-kuntoaan vielä lauantaina 2. heinäkuuta Hollantia vastaan ennen 6. heinäkuuta alkavaa EM-turnausta.

Korpela on Talaslahdelle tuttu pelaaja jo Saksan suurseura Bayern Münchenistä, jonne Leppävaaran Pallon kasvatti lähti jo vuonna 2015.

”Nuorempana sain ’Tinniltä’ intohimoa jalkapallon pelaamiseen, ja totta kai pystyin oppimaan häneltä paljon uutta. Hän on ollut hyvä esimerkki minulle”, Talaslahti kehui 36-vuotiasta Tottenham-vahti Korpelaa.

Talaslahti siirtyi viime elokuussa Ranskan mahtiseura Lyonista Fleuryyn, joka ylsi Ranskan liigassa päättyneellä kaudella mukavasti neljänneksi. Suomalaisvahti pelasi joukkueen paidassa 14 liigaottelua.

”Olen todella tyytyväinen kauteen ja siihen, miten koko jengi pelasi. Sain pelattua paljon pelejä, vaikka matkalle osui valitettavasti myös pari loukkaantumista.

Helmarien pelaajien sanoista käy nopeasti selväksi, että joukkue viihtyy yhdessä. Puolustaja Emma Koiviston mukaan päävalmentaja Signeul oli suunnitellut Eerikkilän juhannukseen harjoitusten lisäksi tavanomaista suomalaista keskikesän ohjelmaa.

”Valmentaja on pitänyt huolen siitä, että saisimme viettää mahdollisimman normaalin juhannuksen, vaikka olemmekin täällä maajoukkueen kesken. Saamme sellaista ruokaa, mitä juhannuksena yleensä syödään, ja vietämme aikaa yhdessä. Ja onneksi sääkin on hieno ja kesäinen, Koivisto kertoi.

”On tosi tärkeää, että meillä on hyvä joukkuehenki ja hauskaa yhdessä, ei ainakaan käy aika pitkäksi. Yhteinen asenteemme on yksi suurimmista vahvuuksistamme myös kisoissa.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat