Voittajan suoritus hylättiin uinnin MM-kisoissa, mutta lopulta hän sai kultansa takaisin

Justin Ress voitti 50 metrin selkäuinnin MM-kultaa 0,02 sekunnin erolla.

Yhdysvaltojen Justin Ress sai 50 metrin selkäuinnin MM-kultamitalinsa dramaattisten tapahtumien jälkeen.

26.6. 11:01

Uinnin MM-kisoissa miesten 50 metrin selkäuinnin finaalissa todistettiin lauantaina hämmentäviä tapahtumia, kertoo muun muassa SVT.

Yhdysvaltojen Justin Ress pääsi maaliin ensimmäisenä 0,02 sekuntia ennen maamiestään Hunter Armstrongia ja juhli MM-kultaa.

Ress tuuletti kuitenkin liian aikaisin, sillä hänen suorituksensa hylättiin videotarkastuksen jälkeen.

Hän sukelsi maaliin tullessaan kokonaan veden alle, mikä oli tuomariston mukaan sääntöjen vastaista.

Toiseksi tullut Armstrong ehti jo luulla, että kulta siirtyy hänelle.

”Olen ylpeä, että tulin maaliin toisena. Hyväksyn kullan, koska haluamme, että Yhdysvallat pysyy ensimmäisenä. Mutta tämä ei tunnu voitolta, sillä Justin voitti minut. En tiedä, miksi hänet hylättiin, mutta hän ansaitsi voittaa”, Armstrong kommentoi SVT:lle.

Yhdysvaltojen joukkue teki protestin Ressin suorituksen hylkäämisestä. Se meni läpi, ja yhtäkkiä Ress oli jälleen 50 metrin selkäuinnin maailmanmestari.

”Emme halua diskata urheilijaa, jota ei pitäisi diskata. Siksi otimme videovalvonnan käyttöön. Tämän päivän tapahtumat olivat valitettavia, sillä palkintojenjaot olivat hyvin lähellä toisiaan. Opimme tänään jotain, ja voimme vain toivoa, että tulevaisuudessa ei tapahdu samanlaista”, sanoi Kansainvälisen uimaliitto Finan teknisen lautakunnan varapuheenjohtaja Craig Hunter.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat