Formula 1 sanoo tavoittelevansa hiilineutraaliutta ottamalla käyttöön synteettisen polttoaineen vuonna 2026

Synteettinen polttoaine aiotaan ottaa käyttöön uusiin hybridiautoihin.

Formula 1 ottaa neljän vuoden päästä käyttöön synteettisen, ympäristöystävällisemmän polttoaineen.

27.6. 18:01

Formula 1 on kehittänyt synteettisen, kestävän polttoaineen, joka on tarkoitus ottaa käyttöön vuonna 2026, kertoo muun muassa BBC.

F1 julkaisi maanantaina tiedotteen uudesta polttoaineesta. Se ei kuitenkaan kertonut, onko polttoaine synteettinen, mutta BBC:n lähde vahvistaa asian.

Synteettiset polttoaineet päästävät palaessaan ympäristöön vain sen verran hiilidioksidia, mitä on otettu ilmakehästä niiden valmistusta varten. Ne ovat osa formula 1:n suunnitelmaa olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Synteettiset polttoaineet ovat täysin hiilineutraaleja, jos niiden valmistamiseen käytettävä energia on hiilineutraalia.

”Tavoitteena on olla hiilineutraali polttoaineen elinkaaren ajan”, BBC:n lähde kertoo.

Synteettisiä polttoaineita voidaan käyttää polttomoottoreissa, ja ne voivat auttaa autoteollisuuden siirtymistä hiilineutraaliksi.

F1 aikoo käyttää kehittämäänsä polttoainetta uusissa hybridiautoissa vuodesta 2026 alkaen. Sitä voidaan kuitenkin käyttää myös tavallisten autojen polttomoottoreissa.

Tavoitteena on, että synteettisiä polttoaineita käytetään hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen maailmanlaajuisesti. Polttomoottoreilla toimivia ajoneuvoja on tulevaisuudessakin miljoonia, vaikka sähköautot yleistyvät.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat