CNN: Nelson Piquet käytti Lewis Hamiltonista rasistista nimitystä – ”Tuomion täytyy olla nopea ja ehdoton”

Nelson Piquet solvasi Lewis Hamiltonia törkeästi marraskuussa 2021. Asia tuli päivänvaloon vasta hiljattain.

Nelson Piquet’n lausunto tuomittiin täysin.

28.6. 11:17 | Päivitetty 28.6. 16:26

Kolminkertainen Formula 1 -sarjan maailmanmestari Nelson Piquet, 69, on syyllistynyt törkeään rasistiseen lausuntoon Lewis Hamiltonista.

Brasilian CNN-kanava uutisoi maanantaina, että Piquet on kutsunut Hamiltonia rasistisella haukkumasanalla marraskuussa 2021, kun hän antoi haastattelua Motorsports.comille. CNN:n mukaan asia tuli päivänvaloon kuitenkin vasta hiljattain.

Piquet’n kommentti liittyi viime vuoden Silverstonen osakilpailuun, jossa Hamilton lähti yrittämään uhkarohkeaa ohitusta Max Verstappenista. Brittikuskin auton nokka osui Verstappenin ajokin perään ja hollantilainen luisui seinään.

Siinä mutkassa ei ollut mitään mahdollisuutta ajaa rinnakkain. Hänen onnekseen vain Verstappenille kävi huonosti”, Piquet jatkoi.

Formula ykkösten MM-sarja reagoi uutiseen nopeasti ja tuomitsi Piquetin rasistisen lausunnon.

”Syrjivä tai rasistinen kieli ei ole hyväksyttävää missään muodossa eikä se ole osa yhteiskuntaa. Lewis on mahtava urheilulajimme edustaja ja ansaitsee kunnioitusta. Hänen väsymättömät yrityksensä edistää moninaisuutta ja kaikkien hyväksymistä ovat opettavaisia monille. Me F1:ssä olemme sitoutuneita siihen”, F1 linjasi BBC:n mukaan.

Myös Hamiltonin talli Mercedes tuomitsee tapauksen.

”Tuomitsemme vahvasti kaiken rasistisen tai syrjivän kielenkäytön. Lewis on johtanut lajimme taistelua rasismia vastaan, ja hän on todellinen moninaisuuden puolustaja radalla ja sen ulkopuolella. Jaamme yhdessä vision moninaisesta ja kaikki hyväksyvästä autourheilusta. Tämä tapaus alleviivaa perusteellista tarvetta taistella paremman tulevaisuuden puolesta.”

Arvostettu F1-toimittaja Will Buxton kertoi tiistaina Twitterissä jyrkän näkökantansa asiaan.

”Tuomion täytyy olla nopea ja ehdoton. Ei ole mitään tekosyitä. Tässä ei ole kyse kielimuurista. Siitä sanasta on vain yksi käännös ja tulkinta. Olen nähnyt videon tilanteesta, enkä aio julkaista sitä. Vastenmielistä”, Buxton kirjoitti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat