34-vuotias palomies veti kisoissa vain 65 leukaa ja pettyi – etsii syitä vääränlaisesta magnesiumista: ”Aluksi oli unelma­pito”

Toistoleuanvedon SM-mitalit ratkottiin Salossa torstaina.

Joonas Mäkipelto uusi suomenmestaruutensa toistoleuanvedossa. Kuva helmikuulta 2021.

30.6. 18:21

Toistoleuanvedon SM-mitaleista kisattiin torstaina Salon torilla. Naisten sarjojen kovimman tuloksen veti kirkkonummelainen Maria Kojoukhova, joka voitti alle 60-kiloisten naisten sarjan 43 toistolla.

Miesten sarjojen kovimmasta tuloksesta vastasi 34-vuotias palomies Joonas Mäkipelto, joka veti alle 80-kiloisten sarjassa 65 hyväksyttyä leukaa.

Mäkipelto ei saanut rikottua omissa nimissään olevaa Suomen ennätystä, joka on 67 leukaa. Harjoituksissa Mäkipelto on vetänyt jopa 76 leukaa, joten tulos oli pettymys.

”Kisatuloksena 65 toistoa on hyvä, mutta kuitenkin kymmenen alle tavoitteen.”

”Kotiyleisön edessä olisi ollut hienoa saada 70 leukaa, vähän olen katkera itselleni, mutta minkäs teet”, Mäkipelto kertoo Suomen Leuanveto ry:n tiedotteessa.

Syitä kisasuorituksen sakkaamiseen on muutamia. Aiemmin kisat on järjestetty sisätiloissa, joten hellekeli saattoi vaikuttaa. Mäkipelto myös epäilee, ettei kisoissa käytössä ollut nestemäinen magnesium ollut paras vaihtoehto.

”Lähes kaikki kisaajat ovat vetäneet alakanttiin. Todennäköinen syy on se, että nestemäinen magnesium muuttuu lämmetessään liukkaaksi noin 40–50 toiston kohdalla. Aluksi minullakin oli unelmapito käsissä, mutta yhtäkkiä 50 toiston jälkeen ote muuttui liukkaaksi.”

Mäkipelto on tahkonnut leuanvedossa aiemmin erilaisia Guinnessin ennätyksiä. Hän on vetänyt 5 050 leukaa vuorokaudessa, 4 040 leukaa 12 tunnin aikana, 1 010 leukaa tunnissa ja 600 leukaa puolessa tunnissa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat