Mike Powellilta kovaa uhoa: 58-vuotias ME-mies yrittää Suomessa hirmuista pituusloikkaa

Mike Powellin vihjailema tulos olisi riittänyt Kalevan kisoissa neljänneksi.

Mike Powell on parhaillaan Lempäälässä. Tampereella kilpaillaan ensi viikolla veteraanien MM-kisat.

1.7. 16:23

Mike Powellin Tokion MM-kisoissa 1991 hyppäämä pituushypyn maailmanennätys 895 on pian yhtä legendaarinen kuin oli edellinen Bob Beamonin 1968 olympialaisissa hyppäämä 890.

”Vaikka Carl Lewis johti MM-kilpailua tuloksella 891, niin tiesin, ettei se ollut myötätuulen takia ME-tulos. Hän yritti psyykata silloin, mutta halusin näyttää entistä enemmän ja onnistuin täydellisesti”, Powell muisteli perjantaina Lempäälässä ikimuistoista kilpailua.

Powell, 58, kilpailee ensi viikolla ensimmäisen kerran urallaan veteraanien MM-kisoissa. Kisat ovat menossa Tampereella. Powell haluaa voittaa ja pitää samalla hauskaa.

”Uskoisin hyppääväni noin 730. Voittaminen ja hauskanpito ovat yhtä tärkeitä asioita. Haluan voittaa aina ja kaikessa, vaikka korttipelissäkin”, vakuutti Los Angelesissa asuva Powell.

730 olisi riittänyt vuoden 2021 Kalevan kisoissa neljänteen sijaan.

Powell ei voisi kuvitella asuvansa osavaltiossa, jossa äskettäin Yhdysvalloissa tehdyt korkeimman oikeuden päätökset vaikuttavat elämään.

”Ikävä oli etenkin tämä viimeisin ilmastotoimia hankaloittava päätös. Ilmastonmuutos huolestuttaa minua todella paljon. En olisi uskonut siihen päätökseen”, Powell kauhisteli.

Onko uusi sisällissota mahdollinen, kun kansakunta on erittäin jakautunut?

”Sellaiseen en sentään usko, mutta kyllä maani suunta huolestuttaa. Siellä on paljon ihmisiä, jotka ajattelevat vain itseään eivätkä paljon edes tiedä muusta maailmasta”, Powell korosti.

Powell on Kaliforniassa viime vuosina valmentanut lähinnä lukioikäisiä lupauksia. Hän oli nuorena hyvä myös koripallossa, mutta saatuaan yliopistostipendin yleisurheiluun hän valitsi sen lajikseen.

”Seuraan niitä urheilumuotoja Los Angelesissa, joissa joukkue menestyy. Jos Kings pärjäisi, niin seuraisin sitäkin”, Powell sanoo ja viittaa NHL:ään.

Powell ja Carl Lewis olivat ennen kovia kilpakumppaneita ja nykyisin hyviä ystäviä.

”Puskimme toisiamme yhä parempiin tuloksiin. Pituushyppy kaipaisi nykyisin persoonia, joita yleisö haluaa tulla katsomaan”, Powell toivoo.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat