Helmarien EM-kenraali on lähes vaikein mahdollinen, edellinen ottelu meni täysin penkin alle

EM-kisoihin valmistautuva Helmarit pelaa viimeisen harjoitusottelunsa Hollantia vastaan.

Helmarit pelasivat alle tasonsa Japania vastaan. Kuvassa Olga Ahtinen.

1.7. 21:18

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue ei saanut toivottua tulosta EM-kisoihin valmistavassa ottelussa Turussa, kun Japani tyrmäsi Helmarit maanantaina maalein 5–1.

Vaikka Japani on maailmanlistalla 15 parhaan joukossa, ei Suomen puolustuksen pitäisi päästää neljää maalia toisella puoliajalla. Jos katsoo viimeistä viittä vuotta, Helmarit on joutunut antautumaan viidesti vain absoluuttisella huipulla olevien Ranskan ja Espanjan käsittelyssä, ja tuolloinkin vieraskentällä.

Lue lisää: Helmarit hävisi Japanille Turussa murskalukemin – vastustaja iski neljä maalia toisella puoliajalla

Puolustuksen viimeisen lukon, maalivahti Tinja-Riikka Korpelan mukaan suuretkin tappiot kuuluvat jalkapalloon.

”Koskaan ei ole kiva hävitä, mutta loppupeleissä ei ole merkitystä, kuinka monta maalia päästää”, Korpela muistutti Palloliiton lehdistötilaisuudessa.

Lauantaina Suomi pelaa harjoitusottelun Hollantia vastaan, ja Korpelalle se on jo 107:s maajoukkuepaidassa. 36-vuotias konkari on menossa kolmansiin EM-kisoihinsa ja toisiin kapteenina, joten hän tietää, ettei murehtiminen auta.

”Tappio on tappio, mutta onneksi sillä ei ollut vielä tuloksellisesti väliä. Joukkueen kokonaistunnelma on kuitenkin nousussa.”

Lauantaina on Helmareiden viimeinen valmistautumismahdollisuus, kun Suomi kohtaa EM-kenraalissa vieraskentällä Hollannin. Kotijoukkue ei varmastikaan tee pelistä helppoa, sillä se on maailmanrankingissa neljäntenä.

Päävalmentaja Anna Signeulin mielestä Japani oli ja Hollanti on juuri sellainen vastus, jota Helmarit tarvitsee.

”Kumpikin on vahva hyökkäämään rangaistusalueen sisältä, joten saamme siihen uuden mahdollisuuden. Japani-pelin virheet olivat pieniä yksityiskohtia, jotka olemme korjanneet”, Signeul sanoi.

Hänen mukaansa Hollannin peli muistuttaa tulevaa lohkovastustajaa Saksaa.

”Hyvä lyhytsyöttöpeli ja nopeat hyökkäykseenlähdöt. Lisäksi he viljelevät paljon aikaisia keskityksiä.”

EM-turnaus Englannissa alkaa 6. heinäkuuta. Suomen lohkossa pelaavat Saksan ohella Tanska sekä Espanja, jota vastaan Helmareilla on turnauksen avausottelu 8. heinäkuuta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat