Emma Kimiläisellä hurja pyörähdys viimeisellä kierroksella – piti silti pintansa ja kaasutteli kakkoseksi

Emma Kimiläinen oli Silverstonen Wseries-kisassa toinen.

Emma Kimiläisen kausi on ollut nousujohteinen.

2.7. 16:52

Suomen Emma Kimiläinen piti paikkansa ja kaasutteli palkintokorokkeelle, kun naisten formulasarja W Seriesissä ajettiin lauantaina kauden neljäs kilpailu. Puma-tallin Kimiläinen starttasi kisaan kakkosruudusta.

Silverstonen radalle ykköspaikalta lähti Jenner Racing -tallin brittikuljettaja Jamie Chadwick. Hallitsevan mestarin paikka piti kotiyleisön edessä, ja brittikuski ajoi kauden neljännessä kisassa kauden neljänteen voittoon.

Kimiläisen palkintopallipaikka oli uhattuna, kun hän sai osuman kisan viimeisellä kierroksella, kun ohitusta yrittänyt yrittänyt Abbi Pulling osui häneen. Auto pyörähti, mutta Kimiläinen jatkoi radalla.

Pulling oli lopulta kisan kolmas.

Kimiläisen kausi alkoi vaikeuksilla, mutta on ollut nousujohteinen. Ensimmäisessä kisassa sijoitus oli kolarointien takia 15, toisessa osakilpailussa Kimiläinen kaasutteli viidenneksi ja kolmannessa osakilpailussa neljänneksi. Nyt tuli siis suomalaisen kauden ensimmäinen paikka kolmen parhaan joukossa.

Viime kaudella Kimiläinen sijoittui W Seriesissä kolmanneksi. Mestariksi kruunattiin Chadwick ja hopealle ylsi toinen brittikuski Alice Powell.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat