Kristiina Mäkelä haki MM-kisa­virettä – Loikki omat ennätys­loikat: ”Ihanaa, kun hyppy rupesi taas löytymään”

Orimattilan Jymyn urheilija loikki Hyppykarnevaaleilla Lempäälässä 14,47.

Kristiina Mäkelä loikki viime kesänä Tokion olympialaisissa.

2.7. 18:37

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelän vire on vahva ja näyttää, että kuntopiikki on kohdillaan kahden viikon päästä alkavia yleisurheilun MM-kilpailuja ajatellen.

Orimattilan Jymyn urheilija loikki Lempäälän Hyppykarnevaaleilla kaksi kertaa oman ennätyksensä.

”Ihanaa, kun hyppy rupesi taas löytymään. Tämän piti olla vain viimeinen harjoituskilpailu ennen MM-kisoja”, hän avaa suoritustaan Suomen urheiluliiton tiedotteessa.

Mäkelä voitti kilpailun ylivoimaisesti avaushypyllään 14,50 metriä, mutta myötätuulta oli enemmän kuin tilastot sallivat (+2,4 m/s), joten sitä ei tilastoitu ennätykseksi.

Seuraavalla kierroksella hän pomppi sallituissa oloissa 14,47, joka on hänen uusi virallinen ennätyksensä.

Mäkelä oli iloinen kisatuloksista, koska varsinaisia odotuksia hänellä ei kisan suhteen ollut. Hyppykarnevaalit toimivat harjoituskisana ennen MM-kisoja.

”Valmentajan kanssa päätettiin, ettei harjoituksissa loikita, vaan vire rakennetaan kisojen kautta.”

Erittäin helteinen ilma sopi Mäkelälle, sillä vauhtijuoksu kulki hyvin ensimmäisissä hypyissä.

”Ilma oli suorastaan tukahduttavan kuuma, mutta lämmin sopii minun kropalleni. Juoksu kulki jo verryttelyssä, ja se säilyi kisaan asti. Kahdessa ensimmäisessä hypyssä juoksu kulki niin hyvin, että siitä oli helppo jatkaa.”

”Sitten kuumuus iski jalkoihin. Kolmannella ja neljännellä hypyllä alkoi tulla virheitä. Päätin neljännen jälkeen jättää kisan, mutta kaikkeni annoin”, Mäkelä kertoo.

Mäkelä nousee lauantain tuloksellaan kauden maailmantilastossa kahdeksanneksi. Hän lentää tiistaina Suomen MM-joukkueen valmistautumisleirille Creswelliin Yhdysvaltoihin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat