Interin vaihtopenkin edustalla potkittiin vesiämpäreitä, kun Lahti otti kotivoiton – AC Oulu vietti 20-vuotisjuhlia, vieraana ollut VPS mätti kuusi maalia

FC Lahti voitti FC Interin maalein 2–1. VPS otti 6-0 -voiton oululaisen juhlayleisön dessä.

Lahden Macoumba Kandji teki lauantaina voittomaalin Interiä vastaan. Kuva on viime vuodelta.

2.7. 20:06 | Päivitetty 3.7. 9:53

FC Lahden uuden porilaisvalmentaja Mikko Mannilan kotidebyytti liigapeleissä tuotti kauden ensimmäisen kotivoiton FC Interin kustannuksella maalein 2–1 (1–1). Isäntien vaihtopelaaja Macoumba Kandji upotti voittomaalin rangaistuspilkulta 89. minuutilla.

Turkulaisseuran espanjalaisvalmentajat kiehuivat vaihtopenkillä. Punaista korttia valmentajista katsellut lähti vielä ulosajon jälkeen hillumaan Lahden vaihtopenkin kulmille.

Interin vaihtopenkin edustalla potkittiin vesiämpäreitä ja viskottiin Hiihtostadionin ruohoa pitkin juoksurataa kahden lisävaroituksen arvoisesti pelin viimeisen viisiminuuttisen aikana.

Interin johtomaalin ohjasi maalinedustalta Petteri Forsellin sivuvapaapotkuun jalkansa väliin saanut hollantilaistoppari Rick Ketting, 26.

Lahtelaisten tasoitus avausjakson toisella lisäaikaminuutilla oli vanhan kunnon ajan jalkapalloilua, kun liian hanakasti hyökännyt Inter yllätettiin housut kintuissa.

Nopean vastahyökkäyksen päätti Albion Ademin näyttävän jättösyötön jälkeen HJK-kasvatti Kevin Kouassivi-Benissan, 23. "KKB":lle, jolla on togolaisia sukujuuria, maali oli ensimmäinen FC Lahden riveissä. Hän viimeisteli toissa kaudella kertaalleen liigassa FC Interille ja kesällä 2019 RoPSille.

”Saimme upean voiton tosi rankasta pelistä. Eka maalini Lahdessa oli makea. Nautin, kun pääsee pelaamaan vastustajan boksiin”, Kouassivi-Benissan sanaili.

Illan erikoisuus ennen valmentajien ottamia kortteja oli Interin vaihtopelaaja Rodrigo Arcierolle jo lämmittelyvaiheessa näytetty keltainen kortti. Hän protestoi kentän ulkopuolella erotuomari Mohammad Al-Emaran vihellyksiä.

AC Oulu juhli 20-vuotista taivaltaan, mutta kentällä kekkerit järjesti VPS, joka nautiskeli 6–0-voiton miesten jalkapalloliigan pelissä lauantaina Oulussa.

Ottelu oli VPS:lle jo kolmas vieraspeli, jossa joukkue on mättänyt vähintään viisi maalia. Sarjanousija on tehnyt yhteensä 27 maalia, mikä oli pelin päättyessä eniten koko liigassa.

”Teimme paljon maaleja Ykkösessä ja meillä pysyi viime vuoden runko kasassa. Jos teet laadukkaita maaleja, niin ihan sama, mikä sarjataso on, ja liigataso ei pysäytä niitä maaleja”, hyökkääjä Aleksi Pahkasalo analysoi.

VPS:n kaikki kuusi maalia merkittiin eri miehille. Avausmaalin tehneelle Pahkasalolle maali oli kauden neljäs, joten vaasalaisilla on jo neljä vähintään neljä maalia tehnyttä pelaajaa.

”Silloin, kun pelisysteemi toimii tuolla tavalla, niin maalintekijöitä löytyy. Oli kiva, että Antti-Ville Räisänen teki tänään ensimmäisen maalinsa”, Pahkasalo sanoi.

AC Oulu ei pystynyt tarjoamaan kummoisia juhlia yli 3 000 hengen yleisölleen. Oululaisten korttitalo romahti viimeistään toisen jakson alussa, kun Miika Koskela ajettiin suoralla punaisella ulos hänen rikottua alimpana pelaajana VPS:n Tete Yengiä.

Oikaisu 3. heinäkuuta klo 9.53: Kuvatekstissä kerrottiin virheellisesti, että José Riveiro on FC Interin päävalmentaja. Hän on seuran entinen päävalmentaja. Kuva poistettu jutusta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat