Helmareille EM-kenraalista tappio, Hollannin tähti iski kahdesti: ”Karvaalta tuntuu”

Suomi taipui 2-0. EM-kisoihin lähdetään yhdellä voitolla yhdeksästä viime pelistä.

Sanni Franssi Suomi vastaan Japani maaottelussa Turussa 27. kesäkuuta.

2.7. 21:46 | Päivitetty 2.7. 22:18

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue taipui 0–2-tappioon vierasmaaottelussa Hollantia vastaan Enschedessä. Ottelu oli Suomelle viimeinen ennen ensi viikolla Englannissa alkavaa EM-lopputurnausta.

Hollannin maalit viimeisteli joukkueen supertähti, yhdeksi naisjalkapalloilun kaikkien aikojen parhaista hyökkääjistä luettava Vivianne Miedema. Ensimmäisensä hän teki 30. minuutilla ja toisen, uransa 94. maaottelumaalin ottelun 70. minuutilla. Maaottelu oli Miedemalle uran 111:s, joten tahti oranssipaidassa on ollut hurjaa.

Suomi lähti peliin lähes samalla avauskokoonpanolla kuin maanantaina Turussa Japania vastaan, mutta puolustukseen tulivat Nora Heroumin ja Natalia Kuikan tilalle Tuija Hyyrynen ja Elli Pikkujämsä. Kokenut Hyyrynen ei ollut kokoonpanossa, kun Suomi hävisi Japanille Turussa 1–5.

Hallitseva Euroopan mestari Hollanti ei ole vuoden 2017 mestaruutensa jälkeen ollut välttämättä terävimmillään, mutta helmikuussa se kaatoi Helmarit 3–0 ja on muutaman tähtensä myötä mahdollisesti vaarallinen EM-Englannissakin.

Suomi pysyi pitkälti ykköskokoonpanollaan avanneen Hollannin kyydissä varsin hyvin, mutta Miedeman viileät viimeistelyt ja Suomen tehottomuus toivat tappion EM-kenraaliharjoituksessa.

Helmarien Twitterissä julkaisemassa haastattelussa hyökkääjä Sanni Franssi kommentoi peliä.

”Pelasimme hyvin, oli hyvä esitys, paljon hyvää, mutta karvaalta tuntuu 2-0 tappio. Pitäisi pystyä puolustamaan paremmin näitä maita vastaan, ja emme tehneet paikoista maaleja, sitä pitää petrata.”

Oman olonsa Franssi tunsi pelissä teräväksi, mutta ”ehkä viimeinen silaus boxissa jäi uupumaan”.

Tappiosta huolimatta päävalmentaja Anna Signeul näki paljon hyvää Helmareiden esityksessä.

”Esitys oli hieno maajoukkuerankingissa neljäntenä olevaa, erittäin hyvää joukkuetta vastaan. Päästimme kaksi, mutta puolustimme silti hyvin, loimme runsaasti paikkoja ja pidimme pallonhallintaa. Marginaalit olivat pienet”, Signeul summasi STT:lle puhelimitse.

”Saimme myös vaihtojen myötä hyvin minuutteja monelle pelaajalle. (Puolustuksen runkopelaaja) Natalia Kuikka oli nyt poissa, hänellä oli aamulla herätessä kurkku kipeänä ja hieman lämpöä, Signeul kertoi vielä.

Hollannin supertähden otteet päävalmentaja kuittasi: ”Miedema on Miedema”.

Suomi on voittanut vain yhden yhdeksästä viime ottelustaan, ja tuokin voitto tuli MM-karsintojen heittopussista Georgiasta. EM-lopputurnauksessa vastus ei helpotu, sillä kivikovassa alkulohkossa vastassa ovat Espanja, Tanska ja Saksa. EM-pelit alkavat Helmareilla perjantaina ottelulla Espanjaa vastaan Milton Keynesissä.

”Sääli, että emme saaneet maalia tänään. Olen kuitenkin ylpeä pelaajista, ja kisoihin suuntaamme vielä hienoisia säätöjä tehden. Ja Espanjaa vastaan (EM-avauspelissä perjantaina) olemme valmiina”, Signeul totesi.

Edit 2.7.2022 klo 22.15: juttua päivitetty, lisätty valmentaja Anna Signeulin kommentit.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat