Aktivistit järjestivät hengen­vaarallisen protestin F1-kisassa – Lewis Hamilton ylisti ensin, joutui myöhemmin paikkailemaan puheitaan

Protestoijat suorittivat tempauksensa vastalauseena F1-sarjan päästöille.

Lewis Hamilton joutui vetämään sanansa takaisin.

4.7. 17:27

Britannian F1-kisassa tapahtui sunnuntaina hengenvaarallinen mielenosoitus, jota ei näytetty tv-kuvissa.

Just Stop Oil -aktivistiryhmän viisi jäsentä asettui istumaan Silverstonen radan huippunopealle suoralle vain hetki sen jälkeen, kun kisa keskeytyi Guanyu Zhoun kolarin vuoksi. Autot kiersivät tuolloin yhä rataa.

Protestoijat suorittivat tempauksensa vastalauseena F1-sarjan päästöille.

Northamptonshiren poliisi kertoi sunnuntaina pidättäneensä seitsemän henkilöä, jotka olivat mukana mielenosoituksessa.

F1-sarjan toimitusjohtaja Stefano Domenicali oli täysin tyrmistynyt protestoijien uhkarohkeasta toiminnasta.

”Täysin edesvastuutonta. Ihmiset voivat osoittaa mieltään sanallisesti, mutta radalle juokseminen ja terveyden vaarantaminen on typerää”, Domenicali sanoi Sky Sportsille.

Mercedeksen kuljettaja Lewis Hamilton hätkähdytti kisan jälkeen lehdistölle antamillaan kommenteilla. Sky Sportsin mukaan seitsenkertainen maailmanmestari ylisti protestoijia.

”Iso peukku niille tyypeille. Hienoa, että ihmiset taistelevat planeettamme puolesta. Tarvitsemme lisää tuollaisia ihmisiä”, hän kehui.

Mercedes joutui myöhemmin julkaisemaan uuden lausunnon Hamiltonilta, jossa tämä veti puheitaan takaisin. Ilmeisesti hän ei ollut ollut täysin perillä siitä, miten vaarallinen mielenosoitus oli ollut.

”Vaikka kannatankin sitä, että seistään omien uskomuksien takana, protestit on tehtävä turvallisesti. Pyydän, ettette hyppää radalle protestoimaan. Emme halua saattaa teitä vaaraan”, Hamilton kirjoitti.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat