Venäjällä vangittuna oleva kori­pallo­tähti vetosi Yhdysvaltain presidenttiin: ”Olen kauhuissani siitä, että saatan olla täällä ikuisesti”

Brittney Griner on ollut vangittuna helmikuusta lähtien.

Brittney Grinerin oikeudenkäynti alkoi perjantaina.

5.7. 8:18

Yhdysvaltalainen koripallotähti Brittney Griner on välittänyt preidentti Joe Bidenille käsin kirjoitetun kirjeen, jossa hän pyytää, että häntä ei unohdeta.

”Olen kauhuissani siitä, että saatan olla täällä ikuisesti. Ymmärrän, että teillä on paljon asioita hoidettavana, mutta pyydän, alkaa unohtako minua ja muita pidätettyjä. Tehkää kaikkenne, jotta saatte meidät kotiin”, Grinerin edustajien Bidenille välittämässä kirjeessä kirjoitetaan esimerkiksi brittilehti The Guardianin mukaan.

Kirje toimitettiin Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivänä, ja siinä kerrottiin myös Grinerin isän taustasta Vietnamin sodan veteraanina.

Jekaterinburgissa viime talvena pelannut Griner, 31, on ollut Venäjällä vangittuna helmikuusta lähtien. Hänen laukustaan löytyi lentokentällä kannabisöljyä sisältäviä sähkötupakan patruunoita. Grinerin oikeudenkäynti alkoi perjantaina. Häntä uhkaa jopa kymmenen vuoden vankeustuomio.

Venäjän uskotaan pyrkivän käyttämään Grineria vankienvaihdossa. Yhdysvaltojen hallinnon mukaan pidätys on tehty virheellisin perustein.

Valkoisen talon edustaja sanoi maanantaina, että työtä Grinerin ja muiden pidätettyjen saamiseksi Yhdysvaltoihin jatketaan, ja hallinto työskentelee kovasti tavoitteiden saavuttamiseksi.

”Olemme säännöllisesti yhteydessä Brittneyn perheeseen ja jatkamme työtä hänen perheensä tukemiseksi”, tiedottaja Adrianne Watson sanoi.

Griner on voittanut urallaan kaksi olympiakultaa, kaksi MM-kultaa, WNBA:n mestaruuden ja yliopistosarja NCAA:n mestaruuden.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat